Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Δίκαιη διαμαρτυρία έξω από το MEGA

...φωτο αρχείου...

...συμπλήρωση της διαχείρησης του blog: επειδή λάβαμε ένα Mail,που λέει ότι τελικά ακυρώνεται η αυριανή δράση, παρακαλούμε να ενημερώνεστε από την επισυναπτόμενη ηλεκτρονική διεύθυνση των αποστολέων της ανακοίνωσης που αναρτήσαμε για τις οριστικές τους δράσεις και επιλογές. Διατηρούμε την ανάρτηση διότι έχει ενδιαφέρον το περιεχόμενό της. Ευχαριστούμε..

Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας καλεί διαμαρτυρία αύριο
Δευτέρα, Μεσογείων 107, 7 μ.μ.
ΟΧΙ άλλα σκουπίδια από το Μέγκα.
Καλούνται άτομα και σωματεία ή συνδικαλιστικές παρατάξεις με τα πανό τους
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑ


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο του λαθροδελτίου ειδήσεων του MEGA, Μεσογείων 107, Δευτέρα 21-2-2011, 7 μ.μ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ - ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Ήρθαμε εδώ για να καταγγείλουμε τη διαστρέβλωση της αλήθειας σε σχέση με τον αγώνα των 300 απεργών πείνας μεταναστών, από τα δελτία ειδήσεων. Ο μαζικότερος και αποφασιστικότερος αγώνας που προέκυψε από το χώρο των μεταναστών και μεταναστριών τα τελευταία 20 χρόνια αντιμετωπίζεται ή με αποσιώπηση ή με περιφρόνηση, λοιδωρία, υπεροψία, καχυποψία, διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι και λαθραίοι μετανάστες. Υπάρχουν εργαζόμενοι και εργαζόμενες χωρίς χαρτιά και χωρίς ένσημα, που είτε δεν κατάφεραν να νομιμοποιηθούν ποτέ γιατί η πολιτεία αρνείται να αναγνωρίσει αυτό που συμβαίνει μπροστά της, είτε έχασαν τη νομιμοποίησή τους λόγω έλλειψης απαραίτητων ενσήμων.
Η «παρανομία» των μεταναστών και μεταναστριών συμφέρει το κράτος, τους εργοδότες μικρούς και μεγάλους, γιατί συνεπάγεται φθηνό, φθηνότερο και φθηνότατο μεροκάματο.
Δεν συμφέρει τους ντόπιους και ντόπιες εργαζόμενους/νες, γιατί όταν κάποιοι στερούνται ενσήμων και σωστών συνθηκών δουλειάς, αυτό ανοίγει την πόρτα για να συμβεί το ίδιο σε όλους και όλες.

Η σημερινή κρατική πολιτική, οδηγεί στην απαλλαγή ή μείωση του ασφαλιστικού κόστους των εργοδοτών, αποδυναμώνοντας έτσι περαιτέρω τους ασφαλιστικούς οργανισμούς με αντίκτυπο στις παροχές και στις συντάξεις. Αυτός που μας απειλεί δεν είναι οι διπλανοί μας εργαζόμενοι μετανάστες, αλλά η κυβερνητική πολιτική, το μνημόνιο, ο νεοφιλελευθερισμός και η επίθεση του κεφαλαίου εναντίον κάθε κεκτημένου, και κατακτημένου με αγώνες, δικαιώματος.

Δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι: υπάρχουν λαθραία δελτία ειδήσεων που κατασκευάζουν την ενημέρωση στα μέτρα των αναγκών της κυβέρνησης και της τρόικα.

Όλοι οι κλάδοι μισθωτών ή αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων που βγήκαν σε αγώνες το τελευταίο διάστημα έχουν γευτεί τις επιθέσεις και διαστρεβλώσεις των υποτιθέμενων ενημερωτικών δελτίων ειδήσεων στα οποία εκτός από λαθρομετανάστες, ακούμε για κοπρίτες και τεμπέληδες δημόσιους υπάλληλους, συντεχνίτες φαρμακοποιούς, μηχανικούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, διεφθαρμένους συνδικαλιστές, ακόμα και εργαζόμενους που έχουν το «θράσος» να ζητούν συλλογικές συμβάσεις ή να «ταλαιπωρούν» το κοινό με τις απεργίες και τις διαδηλώσεις τους. Η επίθεση της «ενημέρωσης» εναντίον όλων των αγώνων, πρέπει να μας οδηγεί στην πεποίθηση ότι όλοι οι αγώνες είναι ενάντια σʼ έναν κοινό εχθρό.




Αγωνιζόμαστε για:

κοινό μέτωπο αγώνων ντόπιων και μεταναστών

αλληλεγγύη στους 300 απεργούς πείνας και νομιμοποίηση μεταναστών-μεταναστριών.




Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης

στους 300 απεργούς πείνας

Αθήνα, 21-2-2012
Επικοινωνία: hungerstrike300@espiv.net

http://hungerstrike300.espivblogs.net/about/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε, κόφτε τις μαλακίες και ασχοληθείτε με τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας.

Ανώνυμος είπε...

To γεγονός ότι αυτή την καθημερινότητα κάτι Καψηδοπρετεντεροτρέμηδες τη γυρνάνε ανάποδα κάθε μέρα σε ΟΛΑ τα θέματα και σχεδόν κάθε μέρα διαδηλώνει και κάποιος κλάδος-ομάδα, κλπ έξω από το MEGA και τον Σκάι, μάλλον θα σου έχει διαφύγει...