Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ο Καντάφι, ο Πρετεντέρης και το εκκρεμές





...αναδημοσίευση από το www.fmvoice.gr. Φωτο η τρελοπαρέα της σοσιαληστρικής διεθνούς, οι φευγάτοι του σήμερα και ο φευγάτος του αύριο...

γράφει ο Νίκος Μανεσιώτης

Ο Καντάφι, ο Πρετεντέρης και το εκκρεμές

02 Μαρτίου 2011

Ο Καντάφι, ο Πρετεντέρης και το εκκρεμές

Πανικός στο σύστημα. «Θα μας πάρουν με τις πέτρες αν δεν φτιάξουμε ένα κράτος ευνομίας». «Το Μνημόνιο απέτυχε και επιβαρύνει την κοινωνία». Ποιοι τα είπαν αυτά; Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιάννης Πρετεντέρης…
Όταν οι στυλοβάτες του καταρρέοντος και διεφθαρμένου συστήματος της Μεταπολίτευσης, που χρεοκόπησε την Ελλάδα, παραδέχονται αυτά, τότε τι πρέπει να κάνει ο Ελληνικός λαός και η νέα γενιά; Να κάτσει στον καναπέ ή να αλλάξει κανάλι; Βεβαίως, αυτό ακριβώς θέλει η εξουσία. Για αυτό πανικοβλήθηκε με το Βερολίνο και το Παρίσι. Γιατί αντιλαμβάνεται ότι η κοινωνία έφτασε στα όρια της έκρηξης και ετοιμάζεται για μετωπική σύγκρουση μαζί της.
Αυτό συμβαίνει διότι απλούστατα το Μνημόνιο απέτυχε. Και η αποτυχία της πολιτικής του Μνημονίου και της κυβέρνησης διευκολύνει την κοινωνική πλειοψηφία να καταλάβει τα ψέματα του συστήματος, να ξεπεράσει τις ψευδαισθήσεις της και να αντιληφθεί την πραγματική ουσία της πολιτικής του Μνημονίου. Για όλα αυτά δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω εγώ. Απλώς παραθέτω το παρακάτω απόσπασμα:

«Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ομολόγησε την προηγούμενη εβδομάδα στους βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. «ότι η κατάσταση είναι απελπιστική». Έχει δίκιο. Διότι η οικονομία βυθίζεται στην ύφεση, με υψηλά ανεργία και έτσι δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στους στόχους του Μνημονίου. Έτσι το Μνημόνιο δεν αποδίδει και συνεχώς επιβαρύνεται με νέες απαιτήσεις της τρόικας. Παράλληλα το πραγματικό πρόβλημα της οικονομίας το δημόσιο χρέος επιβαρύνεται από την πολιτική του Μνημονίου, η οποία δεν εξασφαλίζει την επιστροφή στις αγορές, όπως διαφημίστηκε τον περασμένο Μάιο. Αντιθέτως, επιβαρύνει την κοινωνία η οποία έφτασε στα όρια της».

Ποιος τα γράφει;

Αυτά δεν τα γράφει κανείς αριστερός ή αντιεξουσιαστής. Τα γράφει ο… Γιάννης Πρετεντέρης στο προχθεσινό «Βήμα της Κυριακής». Τι ομολογεί, λοιπόν, ο κύριος αυτός; Ομολογεί ότι ο κ. Παπανδρέου μας εγκλώβισε σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, ανεργίας, δημοσίου χρέους και ξεπουλήματος των ελληνικών επιχειρήσεων και της δημόσιας περιουσίας στις ξένες πολυεθνικές.
Άρα τα ψέματα του κ. Παπανδρέου μας τελείωσαν. Μαζί με την ψευδαίσθηση να δει ο Έλληνας πολίτης σύντομα καλύτερες μέρες ή έστω να μην δει ακόμα χειρότερες από αυτές που ζει, ήδη. Μας τελείωσε, συγχρόνως, ο μύθος του μονόδρομου χάρη στις αποκαλύψεις του Στρος Καν. Ε, για αυτό το κοινωνικό εκκρεμές κινείται.

Οι Καντάφιδες

Απέναντι στην κοινωνία στέκονται κάθιδροι οι γνησιότεροι εκπρόσωποι του διεφθαρμένου και καταρρέοντος συστήματος της Μεταπολίτευσης. Οι οποίοι κάνουν ότι οι Καντάφιδες και οι Μουμπάρακ. Βλέπουν παντού υποκινούμενους και υποκινητές. Ο Καντάφι κατηγορεί τον λαό του ότι επαναστάτησε γιατί τον υποκίνησε η Αλ Κάϊντα. Οι Πρετεντέρηδες και οι Πάγκαλοι κατηγορούν τον κόσμο και τους νέους ότι τους υποκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και μιλάνε για δημοκρατία αυτή που έχουν επιβάλει ένα ολοκληρωτικό μιντιακό καθεστώς πέντε, δέκα οικογενειών. Ένα καθεστώς δέκα, είκοσι δημοσιογράφων που στηρίζει ένα σάπιο πολιτικό καθεστώς τριών οικογενειών. Αυτή είναι η τελευταία γραμμή μιας εξουσίας που κλείνει τον κύκλο της.

Για αυτό είναι προφανές ότι αργά ή γρήγορα θα έχει την τύχη του Τσαουσέσκου και του Παπαδόπουλου…

Δεν υπάρχουν σχόλια: