Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ασυλία σε απεργοσπάστη και περίεργες κλοπές σε δημοτικά ΜΜΕ

1)Απαντώντας σε ερώτημα συναδέλφου, που λάβαμε μέσω mail, για το τί έγινε με τον απεργοσπάστη διοικητικί και αντιπρόεδρο της ΠΟΕΠΤΥΜ (και μέλος της ΕΠΗΕΑ) στον Πήγασο, απαντάμε ότι μέλη του ΔΣ της ΕΠΗΕΑ από την παράταξη "ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ", έθεσαν το θέμα σε συνεδρίαση του ΔΣ, αλλά ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ (στην παράταξη του οποίου ανήκει ο απεργοσπάστης) δεν το πέρασε στην ημερήσια διάταξη. Θα το επαναφέρουν όμως...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ απο τον ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ της ΕΠΗΕΑ
Ο επικεφαλής του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ συνάδελφος Στ. Πρωτολάτης, που είναι και μέλος των Δ.Σ ΕΠΗΕΑ- ΠΟΕΠΤΥΜ, βρίσκεται από το πρωί σήμερα στο ΕΘΝΟΣ συζητώντας με συναδέλφους που με το «πιστόλι στο κρόταφο», αντιμετωπίζουν τη νέα εργοδοτική επίθεση, για κατάργηση της ΣΣΕ και μειώσεις των αποδοχών τους, τονίζοντας την αναγκαιότητα της κλιμάκωσης του αγώνα όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Έντονη ήταν η αγανάκτηση στους συναδέλφους για τις ηγεσίες των σωματείων, που προτίμησαν τις ΄΄αγωνιστικές΄΄ προτροπές από έδρες, αφήνοντας ουσιαστικά μόνους τους συναδέλφους όπως χαρακτηριστικά σχολίαζαν.
Ο επικεφαλής τους ΔΙΚΤΥΟΥ εκτός των άλλων, τόνισε με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο προς κάθε κατεύθυνση ότι το ΔΙΚΤΥΟ δεν θα αφήσει έρμαιο στην εργοδοτική αυθαιρεσία και αντεκδικητική μανία, σε ενδεχόμενη εκδήλωση οποιασδήποτε μορφής επίθεσης στους συναδέλφους που αντιστέκονται με προσωπικό κόστος, ανεξαρτήτως παρατάξεων, κομμάτων κ.λπ., πολύ δε περισσότερο οι έχοντες θεσμικό συνδικαλιστικό ρόλο (μέλη ΔΣ κλπ). H έμπρακτη αλληλεγγύη των αγωνιζομένων συναδέλφων στα ΜΜΕ όπως αυτή εκφράστηκε στις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις στο ΕΘΝΟΣ συνεχίζεται αδιάλειπτα. Την συμπαράσταση της εκφράζει η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ αλλά και των υπολοίπων απεργιακών επιτροπών βάσης των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Το παράδειγμα του απεργοσπάστη Αντιπροέδρου της ΠΟΕΠΤΥΜ – δεν μπορεί και δεν είναι ο κανόνας.

Συνάδελφοι/σες, ψηλά το κεφάλι.
Ο αγώνας συνεχίζεται.


2)Περίεργες "συμπτώσεις" στα δημοτικά ΜΜΕ, μετά την κλοπή του πομπού του Ξένιου, τώρα έκλεψαν και τον πομπό του "επικοινωνία 94FM". Ταυτόχρονα με γοργούς ρυθμούς προχωράει η μετατροπή των δημοτικών ΜΜΕ σε ΑΕ. Ποιόν συμφέρει να είναι απαξιωμένα και χωρίς σήμα, ποιοί μυρίστηκαν αδυναμίες στα συγκεκριμένα ΜΜΕ και έτρεξαν να επωφεληθούν με τις κλοπές?
Όσοι ξέρουν τί συμβαίνει στα "βουνά", κάνουν διάφορες υποθέσεις.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τις δύο και τρεις δουλειές που έχουν μεγαλοδημοσιογράφοι (όπως ο Ανδρέας Ρουμελιώτης σε εφημερίδα και κρατικό ραδιόφωνο, για να διατηρεί πολύμετρο σκάφος στην Εύβοια) δεν λέτε κουβέντα, ε? Και μετά αναρωτιέστε γιατί οι αριστερές παρατάξεις παραμένουν μειοψηφία... Τουλάχιστον οι άλλοι δεν έκρυψαν ποτέ τί είναι...

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΟΕΠΤΥΜ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ KAI ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΣ-ΠΑΜΕ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΜΟΜΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΗΕΑ.Η ΟΠΟΙΑ ΠΛΕΙΨΗΦΙΣΕ (4-3). ΟΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΕΠΤΥΜ ΚΑΛΥΨΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ(ΑΣΚ -ΕΠΗΕΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ).ΚΑΙΑΡΝΙΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ..ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΣ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΓΚΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΣ ΕΠΗΕΑ.ΓΙΑΥΤΟ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΟΣΜΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΑΚΤ.ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ...ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Financial Crimes είπε...

Μάλλον τα έχεις μπλέξει λίγο για το είναι το συγκεκριμένο blog. Προτεραιότητα του Blog είναι η παρουσίαση των συλλογικών δράσεων και των απόψεων επ αυτών. Για την πολυθεσία τα έχουμε πει και γράψει πολλές φορές και προφανώς δεν εξαντλείται μόνο στην περίπτωση του Ρουμελιώτη. Άλλο αυτό όμως και άλλο να παίρνουμε "εργολαβίες" σε βάρος προσώπων. Τα γράφεις στα σχόλια, μπορείς να στείλεις και επιστολή και να την περάσουμε, αλλά μέχρι εκεί. Επί της προσωπικής στόχευσης προηγούνται άλλοι, όπως οι απεργοσπάστες και οι αυλές της εργοδοσίας.

Ανώνυμος είπε...

Έλα μωρέ,που ασχολείστε με το παπαγαλάκι.Αυτή είναι η δουλεία του να αποπροσανατολίζει.Κι αν τους πεις να συμμετέχουν σε καμιά δράση θεωρούν ότι όλα είναι στημένα και ξεπουλημένα.

Τους έχουμε δει όλους αυτούς.Στα λόγια πρώτοι,στις πράξεις....λαγοί