Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Μηδέν αποτέλεσμα από το διασωματειακό


Ραντεβού μετά το Πάσχα (και εν τω μεταξύ η ΕΤΙΤΑ απεργεί μόνη της) έδωσαν στο διασωματειακό των ΜΜΕ. Υπέρ νέας απεργιακής κινητοποίησης (τετραήμερης) εκφράστηκαν η ΕΦΕ (φωτογράφοι), ΕΤΕΡ, ΕΠΗΕΑ (τόσο η πλειοψηφία του ΔΣ, όσο και η μειοψηφία από το «Δίκτυο Παρέμβασης και αλληλεγγύης»). Διερεύνηση «κουμπώματος» της όποιας απόφασης για απεργίες, σε συνδυασμό με τη γενική απεργία της 11 Μάη που ετοιμάζει η ΓΣΕΕ, πρότεινε το ΠΑΜΕ. Αρνητικός ήταν ο Σόμπολος με το επιχείρημα ότι ο κόσμος προτιμάει τις μειώσεις μισθών από τις απολύσεις (για το Σκάι που και μείωσε και απέλυσε, όπως και τις Αττικές Εκδόσεις) δεν είδε και δεν άκουσε. Σιωπηλοί και χρήζει ερμηνείας οι εκπρόσωποι των αριστερών παρατάξεων που συμμετέχουν στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Γιατί άραγε δεν εξέφρασαν τις απόψεις τους όπως οι αντίστοιχοι του Δικτύου της ΕΠΗΕΑ?

Επί της ουσίας, τα παχιά λόγια για κλιμάκωση ήταν σαν τα βαρελότα της Ανάστασης, πολύς θόρυβος, εντυπωσιακό σκάσιμο και θέαμα, αλλά στο τέλος δεν μένει τίποτα.
Κατά τα άλλα η εργοδοσία δεν έχει μπροστά της απεργιακό «σταθμό» για να την πιέζει και προχωράει ανενόχλητη την επίθεσή της. Ύστερα τους κακοφάνηκε που στην τελευταία απεργία, ο κόσμος ζητούσε καθαρές κουβέντες για το θέμα της κλιμάκωσης και έτρεξαν να καταγγείλουν τους «ανεύθυνους», τους «τυχοδιώκτες» και τον «όχλο», οι «υπεύθυνοι» συνδικαλιστές δεξιοί κι αριστεροί (της συμφοράς).


Υ.Γ. αναρωτήθηκε ο Σόμπολος με αφορμή το ψήφισμα της επιτροπής του ΔΟΛ για το «ποιοι είναι αυτοί», για να εισπράξει την απάντηση «αυτοί που ήταν στην απεργιακή περιφρούρηση, αλλά πού να τους δεις αφού έλειπες».


ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Μόλις μάθαμε ότι στην ΙΜΑΚΟ του Κωστόπουλου ανακοινώθηκαν μειώσεις αποδοχών. Ήταν η πρώτη συνέπεια της απόφασης για αδράνεια του διασωματειακού. Πράσινο φως στην εργοδοσία, από συνδικαλιστές κατώτερους των περιστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: