Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Συμπαράσταση των τεχνικών της ραδιοφωνίας στους αγωνιζόμενους συναδέλφους τεχνικούς της τηλεόρασης

Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας www.eter.gr

Αθήνα Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Συμπαράσταση των τεχνικών της ραδιοφωνίας στους αγωνιζόμενους συναδέλφους τεχνικούς της τηλεόρασης

Το Διοικητικό Συμβούλιο και όλοι οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας συμπαραστεκόμεθα στους συναδέλφους μας τεχνικούς της τηλεόρασης που απεργούν δίνοντας την αντιμνημονιακή μάχη απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδότες.

Την ώρα που οι πυλώνες της δημοκρατίας των εργοδοτών τρίζουν, την ώρα που η αποτυχία και το αδιέξοδο της μνημονιακής πολιτικής γίνεται καταφανές, οι εργαζόμενοι καλούνται να προασπίσουν τις εργασιακές συνθήκες και να αποτρέψουν το πισωγύρισμα σε μέρες του μεσοπολέμου. Αυτό κάνουν και με τον καλύτερο τρόπο και οι συνάδελφοι της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.) και η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.). Αποστομωτική απάντηση στις μεθοδεύσεις κυβέρνησης και εργοδοσίας αποτελεί η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην διεκδικητική διαδικασία για:

«Την υπογραφή ΣΣΕ που θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημά και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
Την καταβολή των δεδουλευμένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν σέβονται τους εργαζόμενους τους και καθυστερούν την καταβολή τους μέχρι και τρεις μήνες.
Την απόσυρση αμέσως όλων των μηνύσεων και των αγωγών κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.
Την ανάκληση και το πάγωμα απολύσεων.
Να μπει τέλος στην μαύρη, ανασφάλιστη εργασία και ενοικιαζόμενη εργασία, να διαμορφωθούν ίδιες μισθολογικές και ίδιες εργασιακές - ασφαλιστικές συνθήκες για όλους τους τεχνικούς είτε αυτοί εργάζονται σε Κρατικούς είτε σε Ιδιωτικούς Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, είτε σε Εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικού έργου.
Να μπει τέλος στη μείωση μισθών.»

Η άμεση αντίδραση της Ομοσπονδίας μας (ΠΟΣΠΕΡΤ) στην αντεργατική λαίλαπα και στα πλαίσια της επαγρύπνησης για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων εμάς δεν μας αιφνιδιάζει. Την στηρίζουμε με κάθε τρόπο και απέναντι σε ΚΑΘΕ μηχανισμό της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Καλούμε κυβέρνηση και εργοδοσία να σταματήσουν τον ολισθηρό κατήφορο της αποδόμησης του εργασιακού γίγνεσθαι τώρα. Οι συνέπειες αργότερα θα είναι ολέθριες για ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό της χώρας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ σε αντίσταση και καθημερινή αντίδραση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος, Η Γενική Γραμματέας

Δημήτρης Καμαρινόπουλος, Μαρία Γεωργέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: