Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Για την ανατροπή....


...αναδημοσίευση από το έκτακτο τεύχος των Financial Crimes που μόλις κυκλοφόρησε...


ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΠΟΕΣΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΕΛΙΔΑ-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ


Μείωση μισθών, κατάργηση ΣΣΕ, ατομικές συμβάσεις, μαζικές απολύσεις, απαξίωση της δημοσιογραφικής δουλειάς, κυριαρχία της «τηλεόρασης σκουπίδια», καταπάτηση εργατικών δικαιωμάτων παντού. Απολογισμός απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου ΜΗΔΕΝ! Θα τους επιβραβεύσουμε ξανά;
Οι επερχόμενες εκλογές στην ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ είναι ιδιαιτέρως κρίσιμες. Διακυβεύεται το εργασιακό μας μέλλον. Το μέλλον του ίδιου του συνδικαλισμού στα ΜΜΕ. Είναι η ώρα να κάνουμε τη ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΡΟΦΗ. Να στηρίξουμε την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στα ψηφοδέλτια της οποίας μετέχουν και οι FINANCIAL CRIMES.
Επί δύο χρόνια η πλειοψηφία του απερχόμενου ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, φυγοπονούσε και έκανε ό,τι μπορεί για να θάψει κάθε κινητοποίηση, κάθε προσπάθεια της βάσης να διεκδικήσει λόγο και παρουσία. Δεν όρθωσε ανάστημα όταν γινόντουσαν απολύσεις στον ΔΟΛ, τον ΠΗΓΑΣΟ, δεν υπερασπίστηκε δυναμικά τους συναδέλφους όταν έκλεινε η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, όταν ο ΣΚΑΙ άνοιγε τον χορό των ατομικών συμβάσεων, όταν οι εργοδότες σκόπιμα δεν υπέγραφαν ΣΣΕ επί ενάμιση χρόνο. Αντί για μία στρατηγική μακρόχρονου αγώνα, με στράτευση και ενημέρωση των συναδέλφων, επιλέχτηκε το στρίβειν δια του αρραβώνος, προχωρώντας σε τετραήμερη απεργία λίγο πριν το Πάσχα, χωρίς προετοιμασία, επίτηδες, για να προκληθεί απογοήτευση στους συναδέλφους και να θεωρηθεί αναπόφευκτη, η υποβάθμιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Όχι μόνο συνδικαλιστικά αποδείχθηκε η απερχόμενη διοίκηση κατώτερη των περιστάσεων, αλλά ούτε «ακαδημαϊκά» δεν έχει καταφέρει να ασχοληθεί, με τις τεράστιες αλλαγές στον χώρο των ΜΜΕ με την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών μορφών εργασίας(portals) και την παρακμή των παραδοσιακών μέσων (εφημερίδες).
Η ευθύνη για τη σημερινή κατάντια της ΕΣΗΕΑ, βαραίνει όλες τις παρατάξεις ανεξαιρέτως! Με εξαίρεση τους λιγοστούς αγωνιστές από τα ψηφοδέλτια αριστερών παρατάξεων που έδωσαν μάχες μαζί με τους συναδέλφους για την ανατροπή του εργασιακού μεσαίωνα στα ΜΜΕ, οι παρατάξεις της αριστεράς, παρά τα δεκάδες βαρύγδουπα ονόματα που επιστρατεύουν κάθε φορά που γίνονται εκλογές, αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων, μη καταφέρνοντας να κινητοποιήσουν τον ίδιο τους τον κόσμο. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ Ή ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ;

Εδώ και μερικά χρόνια, από τότε που ξεκινήσαμε ως FINANCIAL CRIMES τη συνδικαλιστική μας παρουσία, δεν πέρασε στιγμή που να μην επικρίναμε τον εργοδοτικό συνδικαλισμό και τη γραφειοκρατική νοοτροπία της ΕΣΗΕΑ σε όλες της τις εκδοχές: αριστερή και δεξιά. ΔΕΝ ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ. ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ. Αλλά καθημερινά με την παρουσία μας στους χώρους των ΜΜΕ δώσαμε μάχες για να ανατραπεί η κατάσταση. Να αφυπνιστεί ο κλάδος μπροστά στην επερχόμενη λαίλαπα. Μαζί με εργαζόμενους από όλες τις ειδικότητες, μαζί με τους εργαζόμενους έξω από τα ΜΜΕ, τους αγώνες των οποίων τόσες έχουν απαξιώσει και συκοφαντήσει, εφημερίδες και κανάλια, χωρίς ποτέ η ΕΣΗΕΑ να ενδιαφερθεί…Να συντονίσει τον αγώνα της μαζί με όλους τους εργαζόμενους, που βλέπουν το ΜΝΗΜΟΝΙΟ, την τρόικα και την κυβέρνηση να τους γυρίζει πολλά χρόνια πίσω.
Με άλλοθι μάλιστα την ανυποληψία των κυριάρχων συνδικαλιστικών δυνάμεων, οι εργοδότες και οι στρατοί τους στα ΜΜΕ, επιχειρούν να απαξιώσουν τον συνδικαλισμό στο σύνολό του, εκβιάζουν με δήθεν «φιλεργατικά» ψηφίσματα την παράδοση στα χέρια τους, σπρώχνοντας την ελληνική δημοσιογραφία ένα σκαλοπάτι χαμηλότερα.

Η ΦΟΥΣΚΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΓΚΛΑΜΟΥΡΙΑΣ ΕΣΠΑΣΕ.


Συνάδελφε, συναδέλφισσα.
Ήρθε η ώρα να αποφασίσεις με ποιους θα πάς και ποιους θα αφήσεις. Δεν ζητάμε απλά να ψηφίσεις την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην οποία συμμετέχουν οι FINANCIAL CRIMES σε καλούμε να μπεις μαζί μας στο δύσκολο αγώνα για την αξιοπρέπεια της δουλειάς, την υπεράσπιση και διεύρυνση, όσων με αγώνα και πολλές φορές με αίμα κατάκτησαν οι προηγούμενες γενιές. Γύρνα την πλάτη στον εργοδοτικό συνδικαλισμό, στη Δεξιά και Αριστερή γραφειοκρατία των σωματείων μας. ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Ψήφισε για αλλαγή των συσχετισμών στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ.
Οι FINANCIAL CRIMES ήταν είναι και θα είναι παρόντες και μετά τις εκλογές όπως κάνουν εδώ και χρόνια. Η ανατροπή είναι στο χέρι σου. Μαύρισε όσους έφεραν τον Συνδικαλισμό στη σημερινή κατάσταση. Θέλουμε σωματεία που να παλεύουν για το δικαίωμα στη Δουλειά και την Ενημέρωση.


Μωυσής Λίτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: