Κυριακή 22 Μαΐου 2011

"Έχουμε αποδείξει ότι υπάρχουμε και λειτουργούμε και μετά τις εκλογές"




Περιληπτική απόδοση των δηλώσεων, που έκανε το πρωί της Κυριακής, ο Νάσος Μπράτσος, υποψήφιος με την "Πρωτοβουλία για την Ανατροπή", στην εκπομπή του Spor FM, "Στάση Media με το Νίκο Μαυρομάτη, με αφορμή τις εκλογές σε ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ.

"Στόχος μας είναι η απόκρουση των συνεπειών του μνημονίου και στα ΜΜΕ και έξω από αυτά, γιατί είναι ενιαία επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και τα εργασιακά δικαιώματα.

Η διεκδίκηση αυξήσεων σε συνθήκες ακρίβειας, είναι αναγκαίος όρος για να μπορέσει να ανταποκριθεί ο εργαζόμενος στις ανάγκες που δημιουργεί η ζωή. Επιπλέον «γυρνάει» πάλι στην κοινωνία, αφού με την αγοραστική του δύναμη συντηρεί θέσεις εργασίας και με τις ασφαλιστικές εισφορές (μιλάμε πάντα για μισθούς και όχι για τη μάστιγα της ελαστικοποίησης μέσω ΔΠΥ) υπάρχει θετική συμβολή στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλιώς αυτά υπονομεύονται ακόμα περισσότερο.





...φωτο ο χώρος του πάρτι, ο "φτωχός" μασκαράς και κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις στις Αττικές Εκδόσεις...


Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αρκετά ΜΜΕ που έχουν γίνει απολύσεις, ταυτόχρονα υπάρχουν ακόμα και στις συνθήκες αυτές, golden boys και αντίστοιχοι μισθοί, που ακόμα και ένας μικρός περιορισμός τους, θα διέσωζε πολλές θέσεις εργασίας. Για παράδειγμα είχαμε το προκλητικό φαινόμενο να απολύονται εργαζόμενοι και συνδικαλιστές (της αδελφής ένωσης ΕΣΠΗΤ) στις Αττικές Εκδόσεις και εκπρόσωποι της εργοδοσίας να μασκαρεύονται φτωχοί τις Απόκριες, σε αποκριάτικο πάρτι το κόστος του οποίου, θα μπορούσε να συγκριθεί με τη διατήρηση κάποιου αριθμού θέσεων εργασίας και ταυτόχρονα να στέλνουν στις κοσμικές στήλες την "εμπνευσή" τους.
Έχουμε αποδείξει ότι υπάρχουμε και λειτουργούμε και μετά τις εκλογές και αυτό αποτελεί στοιχείο που έχτισε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους συναδέλφους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: