Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ριζοσπαστική νίκη στις εκλογες της ΕΣΗΕΑ


Ευχαριστούμε. Σίγουρα δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς όταν συνάδελφοί μας χάνουν τη δουλειά τους και η τρόικα επιτίθεται, αλλά ώρα ευθύνης και δουλειάς. Μετά από ένα κουραστικό διάστημα λόγω των εκλογών και της ώρας της ανάρτησης, μην περιμένετε αναλύσεις και ανακοινώσεις (θα γίνουν και αυτές και σύντομα, να ανακάμψουμε πρώτα από την κούραση). Στα γρήγορα τα αποτελέσματα:

Δημοσιογράφοι για τη δημοσιογραφία (παράταξη Σόμπολου-ΝΔ) ψήφοι 505 και δύο έδρες (είχε τέσσερις και 1.208 ψήφους, το 2009).

Συσπείρωση Δημοσιογράφων (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) 637 ψήφοι και δύο έδρες (είχε τρεις και 919 ψήφους πριν φύγει το κουβελικό ψηφοδέλτιο).

Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση (Κουβέλης, μερικοί ΠΑΣΟΚ) 327 και μια έδρα (πρώτο εκλογικό κατέβασμα).

Δημοσιογραφική Συνεργασία (ΠΑΜΕ) 446 και δύο έδρες

Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι 291 ψήφοι και μια έδρα

Σημείωση: Δημοσιογραφική Συνεργασία και Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι το 2009 είχαν δύο έδρες αθροιστικά και 601 ψήφους και είχαν κατέβει στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τίτλο «Μαχόμενη Δημοσιογραφία».

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ένα μέρος του ΠΑΣΟΚ) 394 και δύο έδρες (είχε μια)

Δημοσιογραφική Ενότητα («κυβερνητικό» ΠΑΣΟΚ) 212 ψήφοι και καμία έδρα (είχε μια και 425 ψήφους το 2009)



Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (Financial Crimes, ΑρΜΜΕ, Σπάρτακος, ανένταχτοι), 294 ψήφοι και μια έδρα (είχε 282 και καμία έδρα το 2009)


Η συμμετοχή ήταν το 2009 3.940 ψηφίσαντες και φέτος 3.391 αν δεν κάνουμε λάθος. Συνεπώς η "Πρωτοβουλία για την Ανατροπή", έχει αύξηση και σε ψήφους και σε ποσοστό. Ενδέχεται να υπάρξουν μικροαποκλίσεις με τυχόν ενστάσεις για κάποια άκυρα, αλλά η γενική εικόνα δεν αλλάζει. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει η καταμέτρηση για τις εκλογές στα πειθαρχικά συμβούλια, τους εκπροσώπους στους εργασιακούς χώρους τον ΕΔΟΕΑΠ, μετά η σταυροδοσία για το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και μετά οι εκλογές για ανάδειξη συνέδρων στην ΠΟΕΣΥ.

Το καλό αποτέλεσμα της «Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή» θα συνεχιστεί και θα αποτυπωθεί και στις εκλογές για την ΠΟΕΣΥ, όπου το μέτρο είναι 25 ψήφοι για την εκλογή ενός συνέδρου, άρα διεκδικεί εκλογή και στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ και στο γενικό συμβούλιο, με το συνέδριο να γίνεται στις 17, 18, 19 Ιουνίου. Η εκτίμηση είναι ότι ενδέχεται οι ψήφοι για την ΠΟΕΣΥ να είναι περισσότεροι από αυτούς για το ΔΣ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια παιδιά! Μπράβο! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Υ.Γ.1: Και από Δευτέρα δουλειά!
Υ.Γ.2: ΚΑΙ με δική σας ευθύνη, φροντίστε να μην περάσει πάλι... ένας χρόνος για να συγκροτηθεί σε σώμα το Δ.Σ., λόγω κατάπτυστων μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΠΡΕΠΕΙ να έχει συγκροτηθεί.
Καλή (μας) τύχη!!!