Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Εποχή που οφείλουμε να έχουμε ξεκάθαρα πολιτική θέση και δράση


Αν υπάρχει μία ελπίδα να μη μεταμορφωθούμε στους φτωχούς, άβουλους και εξαθλιωμένους εργαζόμενους και πολίτες που ζητάνε η τρόικα, οι κυβερνήσεις, οι επιχειρηματίες και οι τραπεζίτες, παγκοσμίως- και γρήγορα (!) στην Ελλάδα-, ο αντίθετος μονόδρομος από αυτόν που μας επέβαλλαν, είναι η οργάνωση, η αντίσταση και η συναδελφικότητα στο χώρο της εργασίας μας.
Ο καιρός που ο εργαζόμενος ζητούσε από τους συνδικαλιστές να δράσουν αντί για αυτόν, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Αντίθετα, είναι η εποχή που οφείλουμε να έχουμε ξεκάθαρα πολιτική θέση και δράση. Είτε το θέλουμε είτε όχι, έχει έρθει η στιγμή που πρέπει να πούμε κατ’ αρχήν το «μεγάλο όχι».
Το μεγάλο όχι στην κατάργηση της κατάκτησης της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας το μεγάλο όχι στις χιλιάδες απολύσεις δημοσιογράφων, το μεγάλο όχι στην ολοένα και μεγαλύτερη απαξίωση της εργασίας μας δουλεύοντας σε διαρκώς και πιο απάνθρωπες συνθήκες. Και μετά να διαμορφώσουμε την προοπτική για το μεγάλο «ναι» στην προστασία, το σεβασμό, και την αξία του εργαζόμενου. Η πραγματικότητα του τελευταίου χρόνου έχει δείξει ότι έχει χρειαστεί να συμμετέχουμε ενεργά σε περισσότερες συνελεύσεις από όσες έγιναν τα τελευταία είκοσι χρόνια.
Εκεί, θα διαμορφώσουμε την πραγματική δημοκρατία, και τους όρους για μια υγιή και αξιοπρεπή ζωή. Αυτή είναι η πολιτική που εφαρμόζει ενεργά η «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» και η οποία δεν μένει στις ιδέες, αλλά τις κάνει πράξη σε κάθε εργασιακό χώρο. Και αυτή θα συνεχίζει να εφαρμόζει.

Σοφία Στυλιανού, υποψήφια για την ΠΟΕΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: