Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Σχολιασμός του εκλογικού αποτελέσματος στην ΕΣΗΕΑ από τους Financial Crimes


...φωτο, δέκα χρόνια πριν, έξω από τον ΑΝΤ1...

Το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών της ΕΣΗΕΑ, αποτέλεσε επιβράβευση πολύχρονων προσπαθειών από τους «Financial Crimes» για ανατροπή του σκηνικού σήψης και απαξίωσης, που διαφαινόταν ήδη από το 2.001, όταν μια χούφτα συνάδελφοι βγαίναμε μπροστά στον αγώνα.
Πέρασαν δέκα χρόνια από την πρώτη μας εμφάνιση σε απεργία των ΜΜΕ, τον Απρίλη του 2011 και δέκα χρόνια από την πρώτη κινητοποίηση που διοργανώσαμε έξω από τον ΑΝΤ1 για το Big Brother, ενώ η πρώτη μας εκλογική κάθοδος έγινε το 2003 με μόλις δύο υποψηφίους, αφού οι υπόλοιποι είχαν πρόβλημα μη συμπλήρωσης τριετίας.



Η εκπροσώπηση της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή, στην οποία μετέχουν οι Financial Crimes, στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μας δίνει πρόσθετη ευθύνη να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συναδέλφων. Τους Ευχαριστούμε για τη στήριξη και τους καλούμε μαζί μας να συνεχίσουμε να δίνουμε το παρόν στους αγώνες, που θα γίνουν όλο και μαχητικότεροι, μπροστά στη μεγάλη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι της χώρας μας, αναπόσπαστο μέρος των οποίων είμαστε οι δημοσιογράφοι και οι συνάδελφοι όλου του πλέγματος των ΜΜΕ.

Ξέρουμε ότι ένας κύκλος έκλεισε και ανοίγει ένας νέος, όπου καλούμαστε να δώσουμε εξετάσεις και να αποδείξουμε ότι η στήριξη του ενωτικού εγχειρήματος της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή, άξιζε τον κόπο.

Ο καταποντισμός της απροκάλυπτα φιλοεργοδοτικής παράταξης του απερχόμενου προέδρου Π. Σόμπολου, ήταν ένα ηχηρό μήνυμα στην προσπάθεια να ξεπουληθούν οι αγώνες μιας ολόκληρης διετίας για την ανατροπή του μνημονίου στα ΜΜΕ. Το ίδιο και η πανωλεθρία της παράταξης που προσέγγιζε την κυβέρνηση και χρεώθηκε τις πολιτικές του μνημονίου και την παντελή απουσία της για μήνες από τα δρώμενα στα ΜΜΕ, αλλά και ευρύτερα.



Η ενισχυμένη δύναμη των παρατάξεων της αριστεράς, παρά τις επιμέρους διαφορετικές προσεγγίσεις, επιτάσσει την δημιουργία γρήγορα, μαχητικού προεδρείου χωρίς άλλοθι και υπεκφυγές, το οποίο πρέπει να βγει μπροστά με όλα τα σωματεία του κλάδου, με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, για την ανατροπή της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής, που επιβάλλουν κυβέρνηση και τρόικα. Για να γυρίσει σελίδα ο κλάδος. Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες(!).


Οι μέχρι στιγμής γνωστές κινητοποιήσεις του συλλαλητηρίου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 4Ιούνη και η σχεδιαζόμενη γενική απεργία στις 21 Ιούνη, είναι στιγμές του αγώνα, που οφείλουμε να δώσουμε το παρόν.



2)ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΕΣΥ

Μάθαμε ότι η καταμέτρηση για την ΠΟΕΣΥ θα καθυστερήσει και θα γίνει μέσα στη βδομάδα. Ελπίζουμε να γίνει γρήγορα, γιατί ήδη άρχισαν σχόλια και σενάρια για την καθυστέρηση, (συσχετίζοντας το γεγονός με τα αποτελέσματα στην κάλπη της ΕΣΗΕΑ), που αδικούν τους συναδέλφους που συμμετέχουν στην εφορευτική επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: