Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Απεργία την Πέμπτη στην ΕΡΤ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) -έπειτα από συνεννόηση με τις Ενώσεις Συντακτών μέλη της- αποφάσισε σήμερα, 7 Ιουνίου 2011, να κηρύξει 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ, την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011, από 06:00 πμ έως 06:00 πμ. της Παρασκευής 10 Ιουνίου 2011, διαμαρτυρόμενοι για την κυοφορούμενη κυβερνητική απόφαση να συρρικνώσει τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα και να κλείσει Περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Η κυβέρνηση, αντί να προωθήσει με κάθε μέσο τη μετατροπή των σταθμών της ΕΡΤ ΑΕ σε δημόσιους, καταργώντας την ασφυκτική εξάρτησή τους από την εκάστοτε κυβέρνηση, προτιμά να προχωρήσει στην περαιτέρω υποβάθμιση της ενημέρωσης, προς όφελος των ιδιωτικών σταθμών οι οποίοι (εκτός από μέσα προώθησης των λοιπών επιχειρηματικών δράσεων των ιδιοκτητών τους) τείνουν να γίνουν οι επίσημοι κυβερνητικοί προπαγανδιστές.
Ταυτοχρόνως, μπαίνει σε εφαρμογή ένα σχέδιο ξεπουλήματος των ακινήτων –κυρίως εκτάσεων «φιλέτων» σε κέντρα εκπομπής- που βρίσκονται στην κατοχή της ΕΡΤ ΑΕ. Διαρροές και ανακοινώσεις «εκτιμούν» μόνο αυτό το κομμάτι της περιουσίας της ΕΡΤ σε ύψος 300 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. συμπαρατάσσεται με την ΠΟΣΠΕΡΤ στην 24ωρη απεργία και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αναπτυξιακού χαρακτήρα ενέργειες και όχι σε ξεπούλημα της ενημέρωσης και της δημόσιας περιουσίας .
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. θα προσφύγει σε κάθε διεθνή οργανισμό και σε κάθε ένδικο μέσο για να αποτρέψει τη νέα λαίλαπα εναντίον των εργαζομένων στην ΕΡΤ ΑΕ που εκτός του ότι δεν έχουν ανανεώσει εδώ και τρία χρόνια τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τους, έχουν υποστεί άγρια οικονομική αφαίμαξη και στέρηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων.
Η 24ωρη απεργία της Πέμπτης είναι η πρώτη κίνηση απέναντι στα σπασμωδικά έως σχιζοφρενικά μέτρα μιας κυβέρνησης η οποία μετατράπηκε σε εντολοδόχο ξένων και ελληνικών συμφερόντων σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού και κυρίως των νέων που πνίγονται στο τέλμα της ανεργίας και της εξαθλίωσης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. απαιτεί:
1. Την εγκατάλειψη κάθε σχεδίου κλεισίματος ή συρρίκνωσης σταθμών ή απολύσεων προσωπικού της ΕΡΤ ΑΕ στο κέντρο και στην περιφέρεια.
2. Την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: