Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Απόφαση πίσω από τις απαιτήσεις των καιρών





...απεργιακά φύλλα, μια χρήσιμη παράδοση εναλλακτικής ενημέρωσης....


Τι κι αν η αναστολή της απεργίας στις 15 Ιουνίου (χωρίς πρόβλεψη εναλλακτικής απεργιακής ενημέρωσης) έδωσε τη δυνατότητα στους καναλάρχες να παρουσιάσουν την απεργία χωρίς απεργούς (ελάχιστες έως καθόλου δηλώσεις εκπροσώπων συνδικάτων), να παρουσιάσουν ελληνικά σήριαλ σε επανάληψη, αντικολλητικά τηγάνια, μεσημεριανά κουτσομπολιά και ατελείωτες ώρες αερολογίας από όλους αυτούς που δυσκολεύονται να κυκλοφορήσουν στο δρόμο χωρίς να εισπράξουν τις διαμαρτυρίες του κόσμου.

Τι κι αν πιάστηκαν αδιάβαστοι, όταν αφιέρωναν ώρες στους «κουκουλοφόρους», όταν βλέπαμε τα ΜΑΤ να κακοποιούν απρόκλητα μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ.

Τι κι αν στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ πέρασε ψήφισμα που δηλώνει τη συμμετοχή του κλάδου στις απεργίες, με παράλληλα μέτρα ανάδειξης της απεργιακής-πολιτικής επικαιρότητας από απεργιακές επιτροπές με ευθύνη των συνδικάτων και όχι των καναλαρχών-επιχειρηματιών, μετά των παπαγάλων τους.

Η απόφαση των ομοσπονδιών για δύο 4ωρες στάσεις εργασίας την Τρίτη και την Τετάρτη από 11πμ έως 3μμ, δείχνει ότι η συνδικαλιστική γραφειοκρατία δεν αλλάζει και οι φιλοκυβερνητικές πλειοψηφίες (μετά των αριστερούτσικων συμμάχων τους) απλώς διεκπεραιώνουν την υποχρέωσή τους να αντιδράσουν, αντί να πρωτοστατήσουν για να ανατρέψουν τις τροϊκανές πολιτικές, αφήνοντας και το όπλο της απεργίας και το όπλο της ενημέρωσης (που την εκχωρούν στους εφαρμοστές των τροϊκανών πολιτικών μέσα στα κανάλια και τους συνήθεις τηλεεισαγγελείς κινητοποιήσεων).



XΡΗΣΙΜΕΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΙΣ


http://financialcrimesnews.blogspot.com/2010/05/blog-post_6374.html


http://financialcrimesnews.blogspot.com/2011/06/blog-post_5781.html

http://financialcrimesnews.blogspot.com/2011/06/blog-post_19.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η έκτακτη εισφορά Βενιζέλου των 500 ευρώ που επιβάλλεται στους "ελεύθερους επαγγελματίες", πιάνει και τους "μπλοκάκηδες" δημοσιογράφους (με δελτίο παροχής υπηρεσιών); Γιατί αν είναι έτσι μιλάμε για το σκάνδαλο και την ξεφτίλα του αιώνα.
Καλείται να εισφέρει το ίδιο ο ηλεκτρολόγος που κονομάει 8.000 ευρώ το μήνα και ο δημοσιογραφάκος που παίρνει 900 ευρώ με μπλοκάκι, , ο οποίος εργάζεται με ωράριο μισθωτού, αλλά είναι χωρίς μισθολόγιο, ασφάλιση ΤΣΠΕΑΘ κ.λπ.;

Έχουν συνειδητοποιήσει τι πάνε να κάνουν;

Ας ελπίσουμε ότι ότι δεν θα τους έχουν βάλει μέσα τους δημοσιογράφους αυτής τηε κατηγορίας.

Ανώνυμος είπε...

Του έγινε μια ερώτηση στη συνέντευξη τύπου, αν συγκράτησα καλά, όχι για τους δημοσιογράφους, αλλά για το ύψος των ΔΠΥ, γιατί υπάρχουν και συνάδελφοι που είναι μισθωτοί και κρατάνε ανενεργό το ΔΠΥ, μήπως και προκύψει κάτι κάποια στιγμή, άρα επεκτείνοντας το σημαντικό ερώτημα που θέτεις, είναι και το αν τα ανενεργά ΔΠΥ θα πληρώνουν. Απάντησεότι ακόμα δεν είναι έτοιμος για συγκεκριμένες απαντήσεις και θα γίνουν εξειδικεύσεις που θα ανακοινωθούν. Περιμένουμε να δούμε για να πορευτούμε ανάλογα...