Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε την συμπεριφορά και την χρήση ωμής βίας των αστυνομικών δυνάμεων που συμμετείχαν στην απαράδεκτη καταστολή και διάλυση της ειρηνικής διαδήλωσης που έλαβε χώρα προχθές 29 Ιουνίου 2011 στην πλατεία Συντάγματος. Η πρωτοφανής χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης ακόμα και μέσα στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ (!) δείχνει την γραμμή που ακολουθεί η κυβέρνηση και κατ’ επέκταση η Αστυνομία, στο να διαμορφώσει μία κοινωνική κατάσταση στην οποία κανένας πολίτης δεν έχει δικαίωμα να εκφράσει την αντίθεσή του σε κάτι που ψηφίζει η κυβέρνηση. Αυτή η κατάσταση δεν θυμίζει καθόλου Κοινοβουλευτική Δημοκρατία αλλά παραπέμπει σε καθεστωτικές μορφές πολιτεύματος!

Πέρα από τον αδιάκριτο ξυλοδαρμό διαδηλωτών, ακόμα και ηλικιωμένων, που ουδεμία σχέση είχαν με τους γνωστούς «κουκουλοφόρους», την χρήση αστυνομικής βίας ένιωσαν και συνάδελφοί μας εικονολήπτες και οι βοηθοί τους και συγκεκριμένα μέλος του Διοικητικού μας Συμβουλίου.
Στην προσπάθειά τους να καταγράψουν τα γεγονότα, με απώτερο σκοπό την ενημέρωση του Έλληνα πολίτη, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ, που προφανώς δεν ήθελαν να καταγραφούν οι σκηνές βίας που οι ίδιοι οι αστυνομικοί προκαλούσαν !

Σας ενημερώνουμε πως κάθε προσπάθεια φίμωσης του δικαιώματος της ενημέρωσης και την καταγραφής γεγονότων είναι αντισυνταγματική και θα προασπίσουμε αυτό το δικαίωμα μέχρι τέλους! Σας εφιστούμε την προσοχή για μελλοντικές κινητοποιήσεις πως σε όποια προσπάθεια παρακώλυσης της δουλειάς μας θα είμαστε αμείλικτοι μέχρι να δικαιωθούμε, όπου και αν χρειαστεί να απευθυνθούμε.


για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΗΚΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΣΠΥΡΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: