Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Πολιτικές ανακοινώσεις καταδίκης, για τις απολύσεις στον Μπόμπολα


Φωτο από εξόρμηση αλληλεγγύης σε απεργία ναυτεργατών στον Πειραιά, με συμμετοχή του Κ. Σαρρή.

1)Δήλωση Α.Χάγιου-για τις απολύσεις στον όμιλο Μπόμπολα


Καταδικάζουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την απόλυση των δημοσιογράφων Κώστα Σαρρή (υποψήφιο με την «Ανταρσία στο Λιμάνι», στο δήμο Πειραιά) και Σόνιας Χαϊμαντά από την εφημερίδα «Ημερησία». Οι απολύσεις αυτές εντάσσονται σε μια εκστρατεία διαμόρφωσης κλίματος κατατρομοκράτησης για να περάσει ένα νέο, ακόμα πιο άγριο, κύμα απολύσεων και περικοπών στον όμιλο Μπόμπολα και όχι μόνο.
Αποτελεί πλευρά της επίθεσης των εργοδοτών και του «μαύρου μετώπου» κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ στα δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων και του λαού, η οποία κλιμακώνεται μέσα στους χώρους εργασίας. Απαιτούμε την ανάκληση των προκλητικών απολύσεων στην «Ημερησία», το σταμάτημα του συνολικού προγράμματος απολύσεων και περικοπών στα ΜΜΕ.


Άγγελος Χάγιος
Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, Με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή – Ανταρσία σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ.


2)ΑΝΤΑΡΣΥΑ Απολύσεις αγωνιστών και αριστερών στον Όμιλο Μπόμπολα

Πογκρόμ εκδίωξης κάθε δημοσιογράφου που αντιστέκεται έμπρακτα στον κανιβαλισμό των εργοδοτών και στο σφαγείο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ υλοποιεί ο όμιλος Μπόμπολα, ο οποίος προχώρησε σήμερα σε δύο νέες απολύσεις, αυτή τη φορά από την «Ημερησία»: του Κώστα Σαρρή, στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εκλεγμένου στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ με την «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» και της Σόνιας Χαϊμαντά, υποψήφιας με το ψηφοδέλτιο της «Συσπείρωσης – Δούρειος Τύπος». Η στοχοποίηση και επιλεκτική απόλυση δημοσιογράφων με αριστερή πολιτική τοποθέτηση και ασυμβίβαστη στάση υπέρ των συλλογικών αγώνων, δείχνει ότι ο όμιλος Μπόμπολα επιλέγει την κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων, με τον πιο άγριο τρόπο. Επιδιώκει να «καθαρίσει το τοπίο» από κάθε ενοχλητική φωνή για να προχωρήσει σε νέες μαζικές απολύσεις, ακρωτηριασμούς μισθών και δικαιωμάτων.
Έχουν ήδη προηγηθεί η απόλυση της Πόπης Χριστοδουλίδου και της Παρασκευής Βονάτσου, υποψηφίων της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας» (ΠΑΜΕ) από το «Έθνος», απολύσεις που εντάσσονται στην ίδια τακτική. Την ώρα που η κυβέρνηση και η τρόικα κτυπούν με τον πιο βάρβαρο τρόπο (χημικά, ΜΑΤ κλπ.) το λαό και τους απεργούς που διαδηλώνουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των αλλεπάλληλων μνημονίων, οι μεγαλοεκδότες και οι μεγαλοεργολάβοι που στηρίζουν τη λαίλαπα, προσπαθούν να επιβάλλουν υποταγή και σιγή νεκροταφείου μέσα στα «μαγαζιά» τους.
Οι εργαζόμενοι που παλεύουν για να ανατραπεί η επίθεση του κεφαλαίου και για να σπάσει η μονοφωνία των κυρίαρχων ΜΜΕ υπέρ της πολιτικής της εξαθλίωσης, είναι στο πλευρό των μαχόμενων, εργαζόμενων δημοσιογράφων και απαιτούν την ανάκληση των απολύσεων, το σταμάτημα του «Μνημονίου στα ΜΜΕ». Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις απολύσεις και απαιτεί την ανάκλησή τους.

Αθήνα 4/7/11
www.antarsya.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: