Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Μήπως έχετε την καλοσύνη?


Εκτός από τα κυβερνητικά σχέδια για την ΕΡΤ, τα οποία θα τα κρίνουμε αφού ανακοινωθούν, γιατί με δημοσιεύματα και διαρροές δεν είναι δείγμα σοβαρότητας για συλλογικό σχήμα, να διαμορφώνει θέση και επειδή θυμηθήκαμε τη φράση του Γ. Παπανδρέου «όλα στο φως-διαφάνεια παντού» σκεφτήκαμε να διατυπώσουμε και μια απορία-πρόταση-προτροπή.

Μήπως είναι εύκολο, αν έχετε την καλοσύνη, να ανακοινωθούν μαζί με τα νέα σχέδια και τα πορίσματα των ερευνών και εντός ΕΡΤ (αρκετοί εργαζόμενοι έχουν δώσει καταθέσεις) και εκτός (αναφερόμαστε στις εισαγγελικές έρευνες), για το τρελό γλέντι διασπάθισης δημοσίου χρήματος.
Ναι κάτι golden μισθοί, κάτι πέτσινες υπερωρίες από το σπίτι ή από τις παραλίες, κάτι bonus, κλπ είναι αυτά στα οποία αναφερόμαστε. Για όσους έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι, με την κάλυψη μηχανισμών και πολιτικών κέντρων.
Εκτός και αν πρόλαβαν πάλι να (ξανα) καβατζωθούν σε καμιά νέα «αυλή» οι «παντός καιρού ναυτιλλόμενοι» και θα την πληρώσουν πάλι οι μισθοσυντήρητοι και πραγματικοί εργαζόμενοι, με τον διπλοτριπλοκουτσουρεμένο μισθό.



Πώς μας γεννήθηκε η απορία?

Μα από την ευκολία που ο κ. Μόσιαλος αναφέρεται απαξιωτικά στην ΕΡΤ, από τη συχνότητα του Σκάι, όπου τέσσερα άτομα του καναλιού, επί της θητείας τους στην ΕΡΤ είχαν ετήσιο μισθολογικό κόστος κάτι παραπάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ και ο ένας ήταν και ο πρόεδρος της ΕΡΤ, όπου από τη θέση που είχε προωθούσε κάτι ιστορίες με οπτικές ίνες για να εξυπηρετούνται οι ιδιώτες καναλάρχες.

Y.Γ. είναι και η ετήσια επέτειος της ανάρτησης λιστών στα πλαίσια της διαφάνειας (που οι ίδιοι που τις ανάρτησαν στην ΕΡΤ, τις αποκαθήλωσαν μέσα σε λίγες ώρες - τόσο άντεξαν), όπου διάφοροι έπαιρναν bonus χιλιάδων ευρώ για αστείες, πλην όμως προκλητικές δικαιολογίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: