Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Απλήρωτοι στην «Ελευθεροτυπία» μέχρι πότε;


Γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε στην Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ(Ελευθεροτυπία). Στη γενική συνέλευση μίλησε ο Οικονομικός διευθυντής της επιχείρησης κ. Πολυκανδριώτης. Ο κ. Πολυκανδριώτης επιβεβαίωσε το ότι δεν έχει κλείσει συμφωνία για δάνειο με τις τράπεζες, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξει απάντηση μέσα στον Αύγουστο.
Αρνήθηκε να απαντήσει στις επίπονες ερωτήσεις των εργαζομένων για το τι σημαίνει η όποια λήψη δανείου, για το αν δηλαδή θα υπάρξουν μαζικές απολύσεις, ενώ αρνήθηκε ακόμη και να δεσμευτεί για το πότε οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν. Είπε μάλιστα ότι ακόμη και αν τελικά ληφθεί το όποιο δάνειο, δεν είναι βέβαιο ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν άμεσα(!), καθώς υπάρχουν άλλες λειτουργικές προτεραιότητες(φως, νερό, τηλέφωνο).
Σε ερωτήσεις τι θα γίνει αν δεν ληφθεί το δάνειο, ότι «τότε θα συζητάμε για άλλου είδους γενική συνέλευση», αφήνοντας να νοηθεί έμμεσα ότι είναι πλέον ανοικτό το θέμα βιωσιμότητας της εφημερίδας.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ δεν πληρώθηκαν στο τέλος του μήνα Ιουλίου, ενώ και το επίδομα αδείας δίνεται κουτσουρεμένο και με καθυστέρηση.
Στη γενική συνέλευση παρενέβη και η διευθύντρια σύνταξης της εφημερίδας Κύρα Αδάμ, η οποία υποσχέθηκε ότι οι όποιος περικοπές θα αφορούν το ευρύτερο λειτουργικό κόστος και όχι μόνο το μισθολογικό, χωρίς όμως και αυτή να είναι σε θέση να διαβεβαιώσει τους εργαζόμενους για το πότε θα πληρωθούν ή αν θα ληφθεί το όποιο δάνειο και με ποιους όρους.
Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να δεσμευτεί η επιχείρηση για το πότε θα πληρωθούν, ζητώντας με ψήφισμα χρονοδιάγραμμα και εξέλεξαν επιτροπή από διάφορες ειδικότητες(συντάκτες, διοικητικοί, τεχνικοί) που μαζί με τους νόμιμους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους θα ζητήσουν να ενημερωθούν για την πλήρη οικονομική κατάσταση της επιχείρησης(μισθολόγια, αμοιβές πάνω από τις γενικές συλλογικές συμβάσεις, αμοιβές στελεχών και μετόχων άλλα έξοδα κλπ) με στόχο να έχουν άμεσα λόγο στο όποιο σχέδιο αναδιάρθρωσης της επιχείρησης. Ζητήθηκε επίσης να πληρωθούν κατά προτεραιότητα οι εργαζόμενοι που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες.
Υπήρξαν επίσης προτροπές προς τους μετόχους της επιχείρησης να συνεισφέρουν οικονομικά από την ατομική τους περιουσία, υπενθυμίζοντας ότι όχι μόνο δεν μοιράστηκαν οι εργαζόμενοι τα κέρδη την εποχή των παχιών αγελάδων και έβαλαν πλάτη πολλές φορές χωρίς να υπολογίζουν το πρόσθετο οικονομικό κόστος(περιορισμός κυριακάτικων αμοιβών και επιμισθίων για πρόσθετη αρθρογραφία ή ρεπορτάζ) αλλά έχουν αναγκαστεί ήδη και τρώνε από τα «έτοιμα» χωρίς να ξέρουν καν αν θα πληρωθούν ποτέ ή η επιχείρηση θα κατεβάσει ρολά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: