Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ: Διορια μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου

Χρονοδιάγραμμα μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου για την καταβολή των δεδουλευμένων έθεσε η γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων που έγινε στην Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ. Η διοίκηση της επιχείρησης εξακολουθεί να μην έχει καταβάλει την πλήρη εξόφληση το Ιουλίου-έχει πληρώσει το 25% των οφειλομένων- καθώς και τη μισθοδοσία του Αυγούστου, χωρίς καν καμιά δέσμευση για το πότε θα πληρώσει, με το επιχείρημα ότι, ό,τι έσοδα έχει πηγαίνουν για την καταβολή των λειτουργικών εξόδων(χαρτί, πληρωμή ακάλυπτων επιταγών, φως, νερό κλπ).
Οι εργαζόμενοι απείλησαν επίσης ότι αν μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου δεν πληρωθούν, θα προχωρήσουν τότε σε κινητοποιήσεις(προσφυγή για ασφαλιστικά μέτρα, επίσχεση εργασίας, απεργία), κρίνοντας ποιο είδος κινητοποίησης είναι το ενδεδειγμένο.
Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει νέα γενική συνέλευση, παρουσία νομικών εκπροσώπων οι οποίοι θα ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τις νομικές πτυχές του ζητήματος. Νέα γενική συνέλευση θα γίνει αν μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου η εργοδοσία δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα των εργαζομένων.
Ζητήθηκε επίσης επιτροπή εργαζομένων να έχει πρόσβαση σε όλα τα έσοδα της επιχείρησης, προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα από τα έσοδα αυτά στην πληρωμή των δεδουλευμένων.
Η διοίκηση της εταιρίας διατείνεται ότι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα έχουν λήξει οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για τη σύναψη νέου δανείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: