Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Κινητοποίηση την Πέμπτη

Ανακοίνωση

Το Συντονιστικό ΠΟΣΠΕΡΤ και Σωματείων 11 σημαντικών κοινωφελών Οργανισμών και φορέων του Δημοσίου που βρίσκονται στο στόχαστρο κυβέρνησης –Τρόϊκας για άμεση «κατάργηση, συγχώνευση και συρρίκνωση», πραγματοποίησε έκτακτη Συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την επιμονή της κυβέρνησης να φέρει κατεπειγόντως προς ψήφιση στη Βουλή το θέμα στις 4 Αυγούστου και μάλιστα με μία Τροπολογία !!
Το Συντονιστικό επανέλαβε την θέση του ότι, οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί δεν έχουν σαν στόχο τον εξορθολογισμό και την καλύτερη λειτουργία αυτών των Οργανισμών και φορέων, αλλά την δραστική συρρίκνωσή τους, την παράδοση του έργου τους σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και την άμεση ή έμμεση απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων. Και όλα αυτά προκειμένου να υλοποιήσουν απαρέγκλιτα τις κατευθύνσεις του Μεσοπρόθεσμου, παραβλέποντας τις σοβαρότατες επιπτώσεις τόσο για το κοινωφελές έργο των Οργανισμών όσο και για τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων(άμεσες και έμμεσες απολύσεις μέσω της εργασιακής εφεδρείας, επαναξιολόγησης από το ΑΣΕΠ, υποχρεωτικές μετατάξεις, κά) Μάλιστα στο βωμό της άμεσης προώθησης των επιταγών της Τρόϊκας, η κυβέρνηση προχωρά και πάλι στην τακτική της παράκαμψης του Κοινοβουλίου, αφού με μία συνοπτική Τροπολογία μέσα στον Αύγουστο, «καταργεί, συγχωνεύει και συρρικνώνει» 11 σημαντικούς κοινωφελείς Δημόσιους Οργανισμούς και φορείς, χωρίς καμία συγκεκριμένη πρόβλεψη για σοβαρότατα ζητήματα όπως τι θα γίνει με τις αρμοδιότητες και το έργο τους, τι θα γίνει με την περιουσία τους, αλλά και ποιο θα είναι το μέλλον για τους εργαζόμενους !! Όλα αυτά τα παραπέμπει προς διευθέτηση εντός 9μήνου μετά την ψήφιση της τροπολογίας και μάλιστα με Υπουργικές αποφάσεις και παρακάμπτοντας ευθέως την Βουλή !!
Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε. Θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τους αγώνες μας για την υπεράσπιση και αναβάθμιση του κοινωνικού έργου των Οργανισμών και φορέων στους οποίους δουλεύουμε τόσα χρόνια, αλλά και για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και πρώτα – πρώτα των θέσεων εργασίας μας. Την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ θα πραγματοποιήσουμε απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις στους χώρους εργασίας μας και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12.00 ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ενώ αύριο Τετάρτη 3 Αυγούστου θα επισκεφτούμε για ακόμα μία φορά τα Κόμματα, προκειμένου να απαιτήσουμε την καταψήφιση της Τροπολογίας, εφόσον η κυβέρνηση επιμείνει στην κατάθεσή της.
Παράλληλα θα προσφύγουμε και σε κάθε ένδικο μέσο, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την Συνταγματική και Κοινοβουλευτική εκτροπή που επιχειρεί για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση με την επίμαχη Τροπολογία.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΠΙΜΑΧΗ Ν-ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ !!

Το Συντονιστικό της ΠΟΣΠΕΡΤ και των Σωματείων
ΟΣΚ – ΙΓΜΕ – ΟΔΔΥ – ΕΟΜΜΕΧ - ΟΠΕΓΕΠ – ΕΙΝ – ΕΘΙΑΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: