Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας εργαζομένων ΕΡΤ


Είναι πλέον δεδομένο ότι όσα μέτρα και να πάρουν οι εντολοδόχοι υπάλληλοι της τρόικας δεν είναι στην κατεύθυνση διάσωσης της χρεωκοπημένης οικονομίας αλλά στην διάσωση των τραπεζών και στο ξεπούλημα του πλούτου του λάου σε πολυεθνικές και επιχειρηματίες.
Μέσα σ’ αυτό το γενικό πλαίσιο εντάσσεται και η συρρίκνωση της ΕΡΤ που περά από το ξεπούλημα της οδηγεί και στην απόλυση των μισών εργαζομένων της στο όνομα της κοινωνίας.
Μια κοινωνία που το παράπονο της απέναντι στην ΕΡΤ, δηλαδή στους εργαζόμενους της, είναι το ότι δεν αντιδράσαμε όσο έπρεπε απέναντι στα διαχρονικά λαμόγια που την εξαθλίωναν και ασελγούσαν επί σειρά ετών πάνω της αλλά δεν απαιτήσαμε να έχουν εικόνα και ήχο (τηλεόραση – ραδιόφωνο ) οι κοινωνικές ομάδες, τους εργαζόμενους, τις πλατείες, τους ανέργους όπως το οφείλαμε ενώ αντίθετα παραμείναμε στο παλιό μοντέλο συνδικαλισμού και ατομικότητας.
Έστω και την υστάτη αυτή στιγμή μπορούμε να κερδίσουμε ξανά αυτήν την χαμένη εμπιστοσύνη αρκεί να μείνουμε μακριά από τις λογικές του τύπου «εγώ δεν θα απολυθώ είτε γιατί το τμήμα μου δεν κλείνει ή γιατί γνωρίζω κάποιον που θα με γλυτώσει» αλλά συμμετέχοντας ενεργά και δυναμικά εναντία στα μετρά της κυβέρνησης που μόνο την απόγνωση και εξαθλίωση μπορούν να φέρουν.
Ας πάρουμε επιτέλους τις ζωές στα χεριά μας, για μια ΕΡΤ αξιοκρατική και ανεξάρτητη για τα συμφέροντα του λαού.
Πιστεύουμε ότι μετά τη διαδήλωση στη ΔΕΘ θα πρέπει να υπάρχει μια κινητοποίηση «προειδοποιητική» στην ΕΡΤ. Προτείνουμε την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη, όλα τα σωματεία και η ΠΟΣΠΕΡΤ να προχωρήσουμε σε 24ωρη απεργία που να συνοδευτεί με απεργιακή συγκέντρωση στο ραδιομέγαρο και εκεί να γίνει πραγματική Συνέλευση όλων των εργαζόμενων της ΕΡΤ για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τη συνέχεια του αγώνα μας.


Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ
σε συζήτηση - ενημέρωση,
την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη στις 2.30μμ
στο αμφιθέατρο στην Κατεχάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: