Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Σε τροχιά κινητοποιήσεων


Συνέλευση εργαζομένων στην ΕΡΤ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής και μέχρι στιγμής είναι γνωστή μια στάση εργασίας τη Δευτέρα από τις 6μμ έως τις 11μμ, διαδήλωση το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας, συναυλία στο Σύνταγμα μέσα στην επόμενη βδομάδα.
Δεν λείπουν και οι ριζοσπαστικές φωνές, που ζητάνε απεργιακή κλιμάκωση, σκληρές περιφρουρήσεις, υλοποίηση απεργιακού ταμείου και εναλλακτικής απεργιακής ενημέρωσης.

Το παρακάτω κείμενο μοιράστηκε στη συνέλευση εκ μερους της "Πρωτοβουλίας εργαζόμενων στην ΕΡΤ"

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η κυβέρνηση επιταχύνει τις επιθέσεις της ενάντια στους εργαζόμενους συνολικά αλλά και συγκεκριμένα ενάντια στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Τις επόμενες ημέρες μπαίνει στη βουλή τροπολογία για το οριστικό κλείσιμο της ΕΤ1 και την ίδια στιγμή, μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου η διοίκηση της ΕΡΤ θα πρέπει να δώσει λίστα με το 10% του προσωπικού (δηλαδή 300 περίπου συνάδελφοι) που θα απολυθούν μέσω «εργασιακής εφεδρείας». Και αυτοί είναι μόνο η αρχή. Ο Βενιζέλος είπε ότι στόχος τους είναι να απολυθεί το 50% του προσωπικού της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλη αναμονή. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλο δρόμο εκτός από τη μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση και την πολιτική της. Χρειάζεται τώρα να ξεκινήσουμε απεργία διαρκείας για να αποτρέψουμε την εφαρμογή αυτών των μέτρων που θα διαλύσουν κυριολεκτικά την ΕΡΤ και όλους μας.

Προτείνουμε:

1)Απεργία Διαρκείας σε όλη την ΕΡΤ από αύριο. Δεν έχει καμία σημασία αν θα είναι νόμιμη η απεργία μας ή όχι. Στο σημείο που βρισκόμαστε δεν υπάρχει άλλος νόμος από το να σώσουμε τις δουλειές μας. Για όσους συναδέλφους λένε «εμείς δεν θα κλείσουμε την ΕΡΤ», πρέπει να τους ενημερώσουμε ότι αν αφήσουμε την κυβέρνηση θα την κλείσει την ΕΡΤ έτσι κι’ αλλιώς γιατί αυτός είναι ο στόχος της τελικά.
2)Συγκρότηση απεργιακού ταμείου για την ενίσχυση των πιο αδύναμων οικονομικά συνάδελφων για να αντέξουν ένα μακρύ αγώνα. Απεργιακές περιφρουρήσεις καθημερινά. Κανένας δεν μπαίνει για δουλειά.
3)Κατάληψη των εγκαταστάσεων στην Κατεχάκη για να επιβάλουμε ότι η ΕΤ1 δεν θα κλείσει όσες αποφάσεις και αν παίρνουν στη βουλή.
4)Να συνεδριάσει άμεσα το διασωματειακό των ΜΜΕ για να αποφασίσει απεργία σε όλα τα ΜΜΕ. Όλοι οι συνάδελφοι των ιδιωτικών ΜΜΕ καταλαβαίνουν ότι αν περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης στην ΕΡΤ θα είναι το πράσινο φως για τους ιδιώτες να διαλύσουν ότι έχει απομείνει στον ιδιωτικό τομέα σαν κατάκτηση.
5)Με ευθύνη της Ομοσπονδίας και της επιτροπής αγώνα των δημοσιογράφων, να βγαίνει απεργιακό δελτίο ειδήσεων για όλες τις ημέρες της απεργίας. Να μετατρέψουμε την ΕΡΤ σε αυτό που θέλει πραγματικά ο αγωνιζόμενος κόσμος της δουλειάς, ένα κανάλι που να μην αναπαράγει τα ψέματα των υπουργών και της κυβέρνησης αλλά αντίθετα να προβάλλει τους κλάδους που αγωνίζονται και παλεύουν. Έτσι μπορούμε να κερδίσουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση όλης της κοινωνίας
6)Να πάρουμε την πρωτοβουλία για συντονισμό όλων των ΔΕΚΟ που απειλούνται με το νόμο της εργασιακής εφεδρείας για να φτιάξουμε ένα κοινό απεργιακό μέτωπο 150 υπηρεσιών. Αυτό θα είναι τεράστια δύναμη ενάντια στην κυβέρνηση, και αφού προφανώς η ΓΣΕΕ δεν θέλει να πάρει τέτοια πρωτοβουλία συντονισμού πρέπει να πρωτοστατήσουμε εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: