Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνέλευση των εργαζόμενων στην Ελευθεροτυπία αφού χθές έληξε το τελεσίγραφο που είχαν δώσει οι εργαζόμενοι στη διοίκηση . Η Επιτροπή ενημέρωσε για τη συνάντηση που είχε την προοηγούμενη ημερα με τον διευθυντή όπου λίγο πολύ ξεδιπλώθηκε το πλάνο της διοίκησης. "Να φύγουν όσοι δεν αντέχουν το καθεστώς απληρωσιάς που υπάρχει και που θα συνεχίσει τους επόμενους μήνες. Ακόμη και αν παρουμε το δανειο δεν σημαίνει ότι θα εξομαλυνθούν οι πληρωμές. Θα κάνουμε προγραμμα εθελούσιων με κίνητρο το ότι θα παρουν την αποζημίωση τους. Οσοι περισσότεροι φύγουν τόσο καλύτερα, κανένας αναντικαταστατος." Λίγο πολύ σε αυτό το κλίμα ήταν η κεντρική ιδέα των απόψεων της διοίκησης.
Η συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε να ξεκινήσει κινητοποιήσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων, με αφετηρία την καταθεση ασφαλιστικών μετρων ενάντια στη διοίκηση, την καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, την προβολή στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας της άποψης των εργαζόμενων.
Παρ'ολο που ακούστηκαν και πιο αγωνιστικές προτάσεις, όπως επίσχεση εργασίας, απεργία, το να βγάλουν οι εργαζόμενποι την ελευθεροτυπία, δεν μπήκαν σε ψηφοφορία για να διατηρηθεί η ομοφωνία στις αποφάσεις.
Παρόλα αυτά μονο κλιμακώνοντας έχουν τη δυνατότητα οι εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία να κερδίσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια: