Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Προς τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΟΕΣΥ – ΕΣΗΕΑ – ΕΣΗΕΜΘ: Κάντε κάτι τώρα ή παραιτηθείτε…


...από το Blog του Ασύνταχτου Τύπου της ΕΣΗΕΜΘ...

Σαββίδη, πρόεδρε της ΠΟΕΣΥ, Τρίμη πρόεδρε της ΕΣΗΕΑ, Βοιτσίδη πρόεδρε της ΕΣΗΕΜΘ, ο κλάδος δέχεται ολομέτωπη επίθεση. Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα και τώρα. Οι απολύσεις είναι δεκάδες τις τελευταίες ημέρες, εκατοντάδες τον τελευταίο χρόνο. Το 2011 εξελίσσεται σε χρονιά, σφαγής και λεηλασίας, της δημοσιογραφίας. Το βλέπετε και το βλέπουμε. Οφείλετε εσείς και τα διοικητικά συμβούλια σας να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Δεν είστε αναρμόδιοι. Δεν είστε διακοσμητικοί. Ζητήσατε και έχετε εκλεγεί για να προστατεύετε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα όλων των δημοσιογράφων. Δεν είστε ουρανοκατέβατοι, ούτε διορισμένοι. Οφείλετε λοιπόν να μας πείτε τι θα κάνετε για να σταματήσει ο όλεθρος, το πογκρόμ, η μαζική σφαγή. Διαφορετικά πρέπει να μας εξηγήσετε τι είστε και ποιος είναι ο ρόλος σας;

Να μας τα πείτε αυτά τώρα, όχι αύριο. Τώρα που μας λιανίζουν έναν – έναν ή ομαδικά μας οδηγούν στον εργασιακό τάφο. Τώρα που μας στέλνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα της εξαθλίωσης, τώρα που μας εξοντώνουν επαγγελματικά και επιχειρούν να σβήσουν από όλα τα ελληνικά λεξικά την λέξη αξιοπρέπεια. Τώρα που τα αφεντικά, πάνοπλα και με μπόλικο κυνισμό και αλαζονικό τσαμπουκά, έχουν βγει στο κυνήγι των απολύσεων, των περικοπών και της κατάργησης δικαιωμάτων.

Αν δεν υπάρχει αντίδραση τώρα, μετά θα είναι αργά. Θα μας έχουν πετσοκόψει και θα έχουν τσιμεντάρει το κεφάλι μας. Άντε μετά να το σηκώσεις. Άντε μετά να πάρεις ανάσα.

Τώρα, τώρα, τώρα. Δεν έχετε άλλα περιθώρια. Ήδη τα γεγονότα σας έχουν ξεπεράσει. Σας το λέμε ξεκάθαρα. Η υπομονή έχει τελειώσει. Αν δεν υπάρξει αντίδραση θα υποστείτε τις συνδικαλιστικές συνέπειες. Θα μπείτε στο ίδιο κάδρο με τους διώκτες μας. Δεν μπορείτε να βλέπετε το χαμό και να σφυρίζετε περί διαβούλευσης και να τσαμπουνάτε αερολογίες γενικώς και αορίστως περί διαλόγου, ενότητας, αγώνα, ή αλληλεγγύης. Αυτές οι λέξεις πιάνουν νόημα μόνο στην πράξη.

Από τα φασιστικά καθάρματα που κυβερνούν τον τόπο δεν περιμένουμε τίποτα, παρά τα χειρότερα. Οι ακροδεξιοί νεοφιλελεύθεροι, σοσιαληστές και δεξιοί χέρι – χέρι με τα αφεντικά είναι οι προμηθευτές που εξοπλίζουν τους εργολάβους και τους ολιγάρχες του Τυπου με τα όπλα της μαζικής εξολόθρευσης μας. Από τον τυποκτόνο νόμο του Μπένι του Χονδρού μέχρι την κατάργηση των ΣΣΕ και την εργασιακή εφεδρεία. Όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί.

Αν δεν υπάρξει απεργιακή αντίδραση μετά την ομαδική σφαγή που βρίσκεται σε εξέλιξη ένα είναι το συμπέρασμα: παίζετε ρόλο βρώμικο. Οφείλετε να τοποθετείτε πολιτικά και συνδικαλιστικά και να εξηγήσετε τις θέσεις σας. Σήμερα να καλέσετε έκτακτα δ.σ, γενικές συνελεύσεις, μικτά συμβούλια, διακλαδικές συναντήσεις και διασωματειακές συσκέψεις. Να πάρετε αποφάσεις.

ΝΑ ΜΠΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ – ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ – ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ: ΣΣΕ ΤΩΡΑ, ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.

Όχι άλλο κάρβουνο στη γαλέρα των καθαρμάτων.

Σας το έχουμε προτείνει ήδη από το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ. Το εισηγηθήκαμε στο γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας που έγινε στην Θεσσαλονίκη. Το έχουμε καταθέσει ως πρόταση στα διοικητικά συμβούλια της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΗΕΜΘ. Το καταθέτουμε και τώρα και σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν. Και είναι πολλές και μεγάλες. Ανοίξτε άμεσα τις διαδικασίες για γενική κινητοποίηση διαρκείας σε όλα τα ΜΜΕ. Διαφορετικά δεν έχετε λόγο συνδικαλιστικής ύπαρξης. Οφείλετε να τα παρατήσετε και να φύγετε. Αν δεν μπορείτε, αν δεν αντέχετε, να παραιτηθείτε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: