Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Το πολυνομοσχέδιο και οι εμπνευστές του θα σαρωθούν στους δρόμους



Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας

www.eter.gr νέο e-mail: eter@eter.gr

Αθήνα, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Το πολυνομοσχέδιο και οι εμπνευστές του θα σαρωθούν στους δρόμους

Τρεις μέρες τα μέλη της Ε.Τ.Ε.Ρ δώσαμε βροντερό παρόν στις εργατικές διαδηλώσεις απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδότες μαζί με όλους τους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση, πιστή στο ρόλο της και στις εντολές των τραπεζιτών και των εργοδοτών, διαλύει καθημερινά όλο τον κοινωνικό ιστό της χώρας μας και κάθε ίχνος νομικού προστατευτικού αναχώματος για τους εργαζόμενους. Η ψήφιση του τελευταίου ανοσιουργήματος (πολυνομοσχεδίου), σε συνδυασμό και με όλα τα προηγούμενα ισοδυναμεί ουσιαστικά με την απόπειρα κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Η ελπίδα μας είναι το πραγματικό λαϊκό – εργατικό τσουνάμι που πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας το τριήμερο 18/19 και 20 Οκτωβρίου. Κι αυτή η ελπίδα είμαστε πλέον σίγουροι ότι δεν θα χαθεί κάτω από την μπότα της πιο βίαιης και αντιλαϊκής κυβέρνησης που γνώρισε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Μιας κυβέρνησης που κουρελιάζει αγώνες εκατονταετιών των εργαζομένων κάνοντας ό,τι οι εργοδότες χρόνια τώρα δεν μπόρεσαν να κάνουν .

Η Ε.Τ.Ε.Ρ μπαίνει στον αγώνα για την υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε με πίστη στους εργατικούς αγώνες, στην οργάνωση του εργατικού κινήματος, στη συμπαράταξη με τις υγιείς συνδικαλιστικές δυνάμεις του χώρου, μακριά από τις παλιές, αλλά και τις νέες προσπάθειες ποδηγέτησης των εργαζομένων και τις εμφυλιοπολεμικές κραυγές κάποιων που ουσιαστικά πασχίζουν για τα κοινοβουλευτικά ή τα εξωκοινοβουλευτικά τους ένσημα. Δίνουμε αγώνα ζωής, όχι επιβίωσης των εργαζομένων.

Ο πόλεμος έχει ήδη αρχίσει.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο ανεξάρτητα από τα επί μέρους πιστεύω του, να πυκνώσει τις γραμμές των αγωνιστικών συνδικάτων, και να σταθεί διπλά στους καθαρούς και αγωνιζόμενους συνδικαλιστές. Να τιμωρήσει τους πουλημένους βοηθούς του καθεστώτος και να σταθεί απέναντι στις κυβερνητικές και εργοδοτικές ορδές που προσπαθούν να καταπατήσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα και κατάκτηση.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο τεχνικό της ραδιοφωνίας να σταθεί στο πλάι του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, ώστε η προάσπιση της ΣΣΕ και των δικαιωμάτων μας να καταστεί ευχερέστερη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αρχίζει από την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου συνελεύσεις μέσα στους χώρους εργασίας ανά ραδιοσταθμό, για να καταλήξουμε στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης στις αρχές Νοεμβρίου.

Ο αγώνας μας είναι δύσκολος.

Το πολυνομοσχέδιο θα το καταργήσουμε στους δρόμους. Οι θύτες των εργατικών αγώνων και κατακτήσεων δεν έχουν πολιτικό μέλλον. Θα σαρωθούν και αυτοί και τα νομικά εργοδοτικά δεκανίκια που θέσπισαν.

Οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας χαιρετίζουμε τον αγώνα που δίνουν όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας μας:

Μέχρι την τελική ΝΙΚΗ.
Κανένας μόνος του απέναντι στα αφεντικά και την κυβέρνηση.
Την κρίση δεν την δημιούργησαν οι εργαζόμενοι. Δεν θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι.

Θα φροντίσουμε γι αυτό.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Δημήτρης Καμαρινόπουλος Μαρία Γεωργέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: