Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Κύμα συμπαράστασης στους "τραμπούκους και πλαστογράφους"

Αυξάνεται συνεχώς η συμμετοχή στο κύμα συμπαράστασης στον εργαζόμενο που απολύθηκε από την εφημερίδα "Συνήγορος του Β.Αιγαίου", καθώς και στο ΣΕΜΜΕΛ (σωματείο εργαζομένων ΜΜΕ Λέσβου), οι οποίοι κατά τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας και πρώην εκδότη των "Αιολικών Νέων", είναι "τραμπούκοι και πλαστογράφοι", ενώ ο ίδιος πιστεύει για τον εαυτό του ότι είναι αγγελούδι και αναξιοπαθείς (τα δικαστήρια όμως δεν φαίνεται να τα έχει πείσει γι αυτό).


1)ΑΠΟΦΑΣΗ
Δηλώνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας σε σελιδοποιό της εβδομαδιαίας περιφερειακής εφημερίδας «Ο Συνήγορος του Βορείου Αιγαίου» που υπέστη συνδικαλιστική απόλυση 9 μόλις ημέρες αφότου οργανώθηκε στο Σωματείο Εργαζομένων ΜΜΕ Λέσβου και συμμετείχε ενεργά στις διαδικασίες και τις δράσεις του. Η απόλυση αυτή συμπυκνώνει σε μια μόνο κίνηση την τρομοκρατία και την επίθεση που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι ενάντια στα μισθολογικά, ασφαλιστικά, εργασιακά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα με απολύσεις, εργασιακή εφεδρεία, μειώσεις αποδοχών, ανασφάλιστη εργασία, παράνομα ωράρια και συνθήκες εργασίας, ληστρικά χαράτσια και ανάκληση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και όλων των εργασιακών τους κεκτημένων με πρόσχημα την κρίση. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο δυναμικά και ενωτικά εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο και θα αγωνιστούμε ανυποχώρητα για να επαναπροσληφθεί. Οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, η διεκδίκηση αξιοπρεπών ωραρίων και συνθηκών εργασίας, η υγειονομική και συνταξιοδοτική ασφάλιση, ο συνδικαλισμός και συνολικά οι συλλογικές διεκδικήσεις είναι δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με πολυετείς αιματηρούς αγώνες και δεν θα τα απεμπολήσουμε ενώπιον, ούτε και της κυβερνητικής ούτε της εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Δεν θα μας πεθάνει η πολιτική της εξαθλίωσης και των εκβιασμών. Θα αντισταθούμε μέχρις εσχάτων.


Η ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΛΕΣΒΟΥ, ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΥΠΠΟΤ



2)ΨΗΦΙΣΜΑ του ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

Μυτιλήνη, 25 Οκτωβρίου 2011

Το Δ.Σ της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση εργαζομένου στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Ο συνήγορος του Β. Αιγαίου» του Γ. Κονδυλούδη, επειδή ο συγκεκριμένος υπάλληλος γράφτηκε στο σωματείο του και συμμετείχε ενεργά στις διαδικασίες και στις δράσεις του.
Η απόλυση αυτή συμπυκνώνει και αναδεικνύει τόσο την εργοδοτική τρομοκρατία που υφίστανται σήμερα οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, όσο και την συνολικότερη επίθεση που δέχονται από τις πολιτικές κυβέρνησης – Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ .
Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι ο εργοδότης αυτός είναι ο ίδιος ο οποίος έκλεισε σε μια νύχτα την προηγούμενη εφημερίδα του πετώντας στους δρόμους είκοσι εργαζόμενους, ο ίδιος που παρά τις εναντίον του δικαστικές αποφάσεις αρνείται να τους καταβάλει τις νόμιμες αποζημιώσεις, ο ίδιος που αρθρογραφεί κάθε εβδομάδα ενάντια σε κάθε εργατικό-κοινωνικό αγώνα.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο και διακηρύσσουμε τη διάθεσή μας να παλέψουμε στο πλευρό του, σε κάθε δράση ή κινητοποίηση το επόμενο διάστημα, ώστε να πετύχει την επαναπρόσληψή του.
Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: