Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Όλοι μαζί και όχι ο καθένας χώρια

Συνέλευση εργαζομένων πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ΕΡΤ. Έγινε ενημέρωση για διάφορα νομικά και θεσμικά ζητήματα, ενώ από αρκετούς εργαζόμενους ξαναμπήκε το θέμα της κατάληψης της ΕΤ1, την οποία είχε θέσει σα στόχο της η ΠΟΣΠΕΡΤ, όταν ανακοινωθεί το κλείσιμο της ΕΤ1, ενώ έγιναν και προτάσεις να «γεμίσει» το πρόγραμμα κινητοποιήσεων μεταξύ των δύο απεργιών στις 5 και τις 19 Οκτώβρη.


Από την πλευρά των Financial Crimes προτάθηκε παράλληλα με τις δράσεις συντονισμού με τα σωματεία των φορέων που καταργούνται ή συγχωνεύονται, να υπάρξει και πρωτοβουλία για άνοιγμα στα υπόλοιπα σωματεία των ΜΜΕ για κοινές κινητοποιήσεις, με ανοιχτές διαδικασίες στον κόσμο, όχι μόνο για ΕΡΤ και ΑΠΕ, αλλά συνολικά για όλες τις αντεργατικές εξελίξεις και τα ανοιχτά μέτωπα στα ΜΜΕ (απολύσεις, απληρωσιές, κλπ). Από την πλευρά του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ υπήρξε η απάντηση ότι η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ φταίνε για την έλλειψη συντονισμού και ανέφερε ένα (άγνωστο στον πολύ κόσμο)περιστατικό, με ένα δελτίο τύπου για την ΕΤ3, όπου οι δημοσιογραφικές οργανώσεις φέρονται να μην συνεργάστηκαν επαρκώς με την ΠΟΣΠΕΡΤ. Στην επιμονή των F.C. αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί δημοσίως η δήλωση του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ ότι φταίνε οι άλλοι, για να πιεστούν να ανταποκριθούν, η απάντησή του μπροστά στο σώμα της συνέλευσης, ήταν καταφατική.

Άποψή μας είναι ότι πρέπει να σταματήσει το γαϊτανάκι, ότι πάντα φταίνε όλοι οι άλλοι και ενωτικά να χτίσουμε ένα ενιαίο μέτωπο χωρίς αντιθέσεις και προκάτ αντιπαραθέσεις, γιατί δεν περισσεύει κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: