Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ψήφισμα αλληλεγγύης

Παιανία, Τετάρτη, 05.10.2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ


Το Δ.Σ. του επιχειρησιακού σωματείου κι εκ μέρους των εργαζομένων στον όμιλο ΙΝΤΡΑΚΟΜ, στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζόμενων στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους καθυστερεί η εργοδοσία, για να προασπίσουν τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους.
Εδώ και τρεις περίπου μήνες οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ (Ελευθεροτυπία) παραμένουν απλήρωτοι έχοντας πάρει κάποια έναντι, με τη δικαιολογία ότι η επιχείρηση δεν έχει λεφτά και διαπραγματεύεται νέο δάνειο.
Παρά μάλιστα το γεγονός ότι αναμένεται η υπογραφή δανείου ύψους 8 εκατ. ευρώ από την Alpha Bank, η διοίκηση της επιχείρησης έχει κατ΄ επανάληψη δηλώσει ότι από το ποσό αυτό μόλις 3 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τα οφειλόμενα μέχρι τον Ιανουάριο όταν το κόστος μισθοδοσίας ανέρχεται περίπου στα 2 εκατ. ευρώ το μήνα(!). Τα λεφτά του δανείου θα διατεθούν για «εθελοντικές» αποχωρήσεις εργαζομένων, στην ουσία για τη μαζική απόλυση άγνωστου αριθμού εργαζομένων, στα πλαίσια ενός αόριστου και απροσδιόριστου επιχειρηματικού σχεδίου εξυγίανσης για το οποίο η ίδια η διοίκηση τονίζει ότι θα χρειαστούν και νέα δάνεια.
Οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ζητούν και δικαιούνται την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, καλώντας τους μετόχους της εταιρίας να τη χρηματοδοτήσουν. Οι εργαζόμενοι δεν φέρουν καμιά ευθύνη για παραλείψεις, κακοδιαχειρίσεις ή άλλα προβλήματα, ούτε μοιράζονταν τα κέρδη την εποχή των «παχιών αγελάδων».

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: