Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

48ωρη στην Ελευθεροτυπία




Στην απόφαση για κήρυξη 48ωρης απεργίας στην "Ελευθεροτυπία" την Δευτέρα-Τρίτη προχώρησε την Πέμπτη το πρωί το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ παραμένουν επί τέσσερις σχεδόν μήνες απλήρωτοι. Η διοίκηση αν και υποσχέθηκε ότι θα κατέβαλε την Τετάρτη κάποιο μικρό ποσό έναντι(500.000 ευρώ), μετέθεσε το ενδεχόμενο για σήμερα. Επικαλούμενη ωστόσο το κλείσιμο νωρίς τράπεζας του κέντρου λόγω της πορείας του Πολυτεχνείου(!) δεν έδωσε τελικά δεκάρα, μεταθέτοντας για σήμερα Παρασκευή ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

3 σχόλια:

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ είπε...

... απορία ψάλτου ...

... εκείνο το "διασωματειακό" τί ακριβώς ρόλο παίζει;

... κάθε ένωση παίρνει αποφάσεις από μόνη της;

... κι αν αύριο η ΕΤΗΠΤΑ π.χ. πάρει άλλη απόφαση;

... κάποιοι κοροϊδεύουν κάποιους ...

Financial Crimes είπε...

ακριβώς έτσι σκεφτόμαστε κι εμείς και το ότι βγήκε 48ωρη για την άλλη βδομάδα και αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού διάφοροι είχαν "τσιμπήσει" ότι τα ενδιάμεσα ραντεβού και οι υποσχέσεις θα οδηγούσαν κάπου (έστω σε κάποια έναντι).

Financial Crimes είπε...

Στην Ελευθεροτυπία όπως και σε άλλα "μαγαζιά" υπάρχουν και εργαζόμενοι που δεν ανήκουν στα γνωστά σωματεία π.χ. κλητήρες. Στη γενική συνέλευση ωστόσο μετέχουν και κάποιοι από αυτούς ψήφισαν υπέρ της 48ωρης. Υπενθυμίζω ότι η απεργία είναι απόφαση της γενικής συνέλευσης και τα σωματεία οφείλουν να την καλύψουν. Η ΕΤΗΠΤΑ έχει πρόβλημα με όσους εργαζόμενους στο τυπογραφείο δεν θέλουν να δουλέψουν-ζητά δηλαδή να εξαιρεθούν από την απεργία- ούτε για τις εμπορικές δραστηριότητες της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΛΥΛΟΣ: Το τύπωμα δηλαδή άλλων εφημερίδων(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ESPRESSO). Έτσι κι αλλιώς τα έσοδα και από αυτές τις δραστηριότητες δεν πάνε για την πληρωμή των δεδουλευμένων. Ας το λύσει το πρόβλημα η ΕΤΗΠΤΑ. Ο αγώνας περνά πλέον στη βάση. Εμείς είμαστε τα σωματεία. Καλό είναι λοιπόν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων πριν περάσουν στη λήθη-οι εργαζόμενοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα ανακαλύψουν ξανά την πραγματική συλλογική δράση που είναι και η μόνη λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης συνολικά και ειδικά σε κάθε επιχείρηση.