Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

“Ο πανικός της ήττας”



Με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα ότι ο πρώην εκδότης των Αιολικών Νέων ανέφερε το όνομά μου σε δελτίο τύπου που εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες, απαντώντας, με το ύφος και το ήθος που τον χαρακτηρίζουν, στον Πρόεδρο του ΠΕΚ και στην Γ.Σ της ΕΛΜΕ που… τόλμησαν να εκδώσουν ψηφίσματα συμπαράστασης στην πρόσφατη απόλυση μέλους του ΣΕΜΜΕΛ, από τη νέα επιχειρηματική προσπάθεια του Γ. Κονδυλούδη, με το όνομα «Συνήγορος του Βορείου Αιγαίου». Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε υποστήριξε, μεταξύ άλλων, χωρίς αιδώ, ότι οι φωτογραφίες που επιδόθηκαν στο δικαστήριο και έδειχναν τον χώρο εργασίας όπου εργάζονταν, επί χρόνια, υπάλληλοι των Αιολικών Νέων, και ο οποίος ήταν «πνιγμένος» στα χημικά, πρέπει να ήταν προϊόν επεξεργασίας φωτογραφίας (!!!!!).
Καταλαβαίνω τον πανικό του. Έχοντας χάσει όλα τα δικαστήρια που έχουν διεξαχθεί έως σήμερα για την υπόθεση των Αιολικών Νέων, καταφεύγει στην γνωστή και δοκιμασμένη πρακτική: της απόπειρας συκοφάντησης προσώπων, θεσμών και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Όπως όμως λέει και ο σοφός λαός, και αυτό αποδεικνύεται ιστορικά σε πλείστες όσες περιπτώσεις, «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια». Θα ήταν λοιπόν πιο χρήσιμο και θα ενείχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την κοινή γνώμη του νησιού, να απαντούσε ο Γ. Κονδυλούδης γιατί αρνείται να εκτελέσει δικαστική απόφαση που τον υποχρεώνει να καταβάλλει το πρώτο μέρος του ποσού που οφείλει στους πρώην εργαζόμενους της εφημερίδας «Αιολικά Νέα», τους οποίους απέλυσε ετσιθελικά και ελαφρά τη καρδία.


Υ.Γ.1: Αλήθεια, τολμά να μας πει πόσοι υπάλληλοι των Αιολικών Νέων αποχώρησαν από την εφημερίδα τα τελευταία πέντε χρόνια, για να μην πάμε πιο πίσω, και για ποιους λόγους; Ή θα πρόκειται πάλι για προσπάθεια να… κρατηθεί υπό ομηρεία;



Νίκος Κασκαράς
Μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΜΜΕΛ
Απολυμένος δημοσιογράφος των Αιολικών Νέων

Δεν υπάρχουν σχόλια: