Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Απεργιακή ανακοίνωση του ΣΕΜΜΕΛ




Αριστοτέλους Βαλαωρίτου 7β & Κωνσταντίνου Δαβάκη

Μυτιλήνη Λέσβου 81100

6932036696 & 6932284573

semmel@hotmail.gr

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ Μ.Μ.Ε. ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Το Σωματείο Εργαζομένων στα ΜΜΕ της Λέσβου καλεί τους εργαζόμενους κάθε ειδικότητας σε όλες τις ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες, τα περιοδικά, τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ του νησιού να συμμετάσχουν στην πανελλαδική κλαδική απεργία από τις 6 π.μ. της Τετάρτης 30ης Νοεμβρίου μέχρι και τις 6 π.μ. της Πέμπτης 1ης Δεκεμβρίου ενάντια στην ομοβροντία απολύσεων και λουκέτων στο χώρο του Τύπου και την κατάσταση εργασιακού μεσαίωνα που επιχειρεί να μας επιβάλλει με τα μέτρα της η πολυκομματική κυβέρνηση Παπαδήμου, με πρόσχημα τη σύναψη της δανειακής σύμβασης.

Ο κλάδος μας δέχεται ασταμάτητη επίθεση τόσο από την εργοδοσία με μαζικές απολύσεις που έχουν δημιουργήσει στρατιές ανέργων, αυθαίρετες περικοπές αποδοχών, υποχρεωτική ημιαπασχόληση και μετακύλιση του κόστους ασφάλισης στον εργαζόμενο (με δελτίο παροχής υπηρεσιών) όσο και από την κυβέρνηση με την απόπειρα κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την πλήρη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, τα χαράτσια της Έκτακτης Εισφοράς και του Ειδικού Τέλους Ακινήτων και με όλα τα αδιανόητα μέτρα που επιχειρούν να καταληστεύσουν το εισόδημα των εργαζομένων και να τους οδηγήσουν στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ της Λέσβου συνεχίζουμε να βιώνουμε σε αμείωτο ρυθμό καθυστερήσεις στην καταβολή των πληρωμών μας και συνεχείς μεταβολές των εργασιακών σχέσεων υπό την απειλή της απόλυσης. Ταυτόχρονα ΔΝΤ και Τρόικα καταργούν τον κατώτατο μισθό, επιβάλλουν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας και συνολικά πάνε δεκαετίες πίσω τα συλλογικά κεκτημένα των εργαζομένων.

Δημοσιογράφοι, σελιδοποιοί, διορθωτές, τυπογράφοι, εικονολήπτες, ηχολήπτες, πωλητές, διοικητικοί υπάλληλοι, καθαρίστριες που εργαζόμαστε στα ΜΜΕ την Τετάρτη απεργούμε όλοι-ες μαζικά και δυναμικά ενάντια σε κάθε κρυφό και φανερό εκβιασμό όσων επιχειρούν να μας καταστήσουν φτηνούς και αναλώσιμους. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για:

- Καμία απόλυση στο χώρο του τύπου

- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους-ες, με αποδοχές σύμφωνες με τις οικείες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και με πλήρη εργασιακά και κλαδικά ασφαλιστικά δικαιώματα.

- Ανατροπή της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των κεκτημένων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΚΑΝΕΙΣ-ΚΑΜΙΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: