Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Να στηρίξουμε υλικά τους απλήρωτους εργαζόμενους του Alter

Ενίσχυση σε είδος από τους εργαζόμενους του ΔΟΛ στους απλήρωτους εργαζόμενους του Alter

Από: Εργασιακή Επιτροπή Εκπροσώπων Εργαζομένων στον ΔΟΛ
Προς: Όλους τους συναδέλφους του ΔΟΛ
Θέμα: Έμπρακτη αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους του ALTER
19/12/2011

Συνάδελφοι,

Οι συνάδελφοί μας στον τηλεοπτικό σταθμό Alter αγωνίζονται εδώ και μήνες κυριολεκτικά για την επιβίωσή τους. Αφενός η εργοδοσία τους εμπαίζει εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, αφετέρου παραμένουν τελείως απλήρωτοι εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.
Για τον αγώνα τους μπορείτε να δείτε στοιχεία στον αέρα του σταθμού (κάρτες) και επίσης μπορείτε να κοιτάξετε και το blog που έχουν φτιάξει: Εργαζόμενοι Alter.
Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ έχει μεταφέρει την αλληλεγγύη όλων μας προς τους συναδέλφους, που μπορείτε να την δείτε στην ανάρτηση: Ψήφισμα αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους του Alter, Εργασιακή Επιτροπή, 7/12/2011.
Ωστόσο, η αλληλεγγύη μας δεν αρκεί να είναι ηθική ή συνδικαλιστική: οι στιγμές για τους συναδέλφους είναι ζήτημα επιβίωσης. Για αυτό και το Διασωματειακό επίσης έχει κάνει έκκληση για “κάλυψη των ουσιωδών αναγκών” (βλ. Ο αγώνας των απλήρωτων εργαζομένων στον ALTER είναι αγώνας όλων μας).
Έτσι, μετά από συνεννόηση με τους συναδέλφους του Alter, η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ οργανώνει εθελοντική συλλογή υλικής συνεισφοράς για να υλοποιήσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.
Αυτό που κυρίως χρειάζονται οι συνάδελφοι είναι τρόφιμα κάθε είδους -που βέβαια έχουν διάρκεια (λάδι, μακαρόνια, φακές, ρύζι, γάλα διαρκείας, κλπ., κλπ.).
Tα τρόφιμα θα συγκεντρωθούν στην αίθουσα του 2ου ορόφου που ήταν έως πρόσφατα καπνιστήριο από την πλευρά της Μιχαλακοπούλου. Για πρακτικούς λόγους, η αίθουσα αυτή θα ξεκλειδώνει κάθε πρωί, στις 9.00 και θα ξανακλειδώνει το βράδυ μετά τις 6.00.
Συνάδελφοι, γιορτές έρχονται, μπορούμε να δώσουμε όλοι από το δώρο μας, για να ενισχυθούν και να αντέξουν οι εργαζόμενοι του Alter. Θα αποδείξουμε έτσι αυτό που πάντα λέγαμε ότι δηλαδή:

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ


19/12/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: