Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Η σημερινή συνέλευση στην ΕΡΤ


Mε 49 ψήφους υπέρ της αναστολής των κινητοποιήσεων μέχρι την Τετάρτη και 35 υπέρ της συνέχισης με στάσεις εργασίας, έληξε η σημερινή συνέλευση των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ. Καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα έπαιξαν οι παρεμβάσεις μερικών συμβασιούχων, που εξέφρασαν την άποψη να μην συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις γι αυτούς, αλλά να δοθεί ένα χρονικό διάστημα επικοινωνίας και διαλόγου με την κυβέρνηση.


Η θέση των Financial Crimes είναι ότι οι δραστηριότητες για τους συμβασιούχους δεν είναι ξεκομμένες από όλες τις προηγούμενες για το μισθολόγιο, ή από τις επόμενες που θα έρθουν γιατί η επίθεση στα εργασιακά όλων, θα είναι συνεχής. Το πώς δίνεις τη μάχη σε κάθε κύκλο θεματικό και χρονικό, σε «περνάει» στον επόμενο με αντίστοιχες δυνατότητες. Δεν υπάρχουν στάσεις εργασίας ή απεργίες που να είναι αποτελεσματικές, αν συνοδεύονται με αδράνεια όσων τις ψηφίζουν, αντίθετα η αποτελεσματικότητα συνεπάγεται και εξωστρεφείς δράσεις.
Παράλληλα έγινε αναφορά, ότι εδώ και καιρό εμφανίζεται απεμπόληση του στόχου της διεκδίκησης εργασιακών σχέσεων πλήρους και σταθερής απασχόλησης για όλους και καταδίκης κάθε μορφής "ελαστικοποιημένων" εργασιακών σχέσεων, είτε συμβάσεων εργασίας περιορισμένου χρόνου, είτε σε άλλες περιπτώσεις συμβάσεων έργου. Ζητήθηκε να συμπεριληφθεί η αναφορά αυτού του στόχου στο τελικό ψήφισμα, ανεξάρτητα από το ποιά μορφή αντιδράσεων θα επέλεγε το σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: