Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΟΛ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΟΛ 19/1/2012


Οι εργαζόμενοι στον όμιλο επιχειρήσεων του Δ.Ο.Λ. καθώς και μέλη των Δ.Σ των συνδικαλιστικών μας ενώσεων, πραγματοποιήσαμε άμεσα Γενική Συνέλευση μετά τις προσπάθειες της εργοδοσίας να παρακάμψει για άλλη μια φορά τα σωματεία μας με «σύμφωνα εργασίας». Επανεπιβεβαιώνουμε τις αποφάσεις των προηγούμενων Γενικών Συνελεύσεών μας και εμμένουμε σταθερά και ανυποχώρητα στη θέση μας:

1. Δεν δεχόμαστε να βάλουμε την υπογραφή μας σε κανένα «σύμφωνο εργασίας» που αποτελεί στην ουσία ατομική σύμβαση και ίσως χρησιμοποιηθεί ως βάση για την δημιουργία εργοδοτικής ένωσης προσώπων.

2. Οποιαδήποτε τροποποίηση θα πρέπει να γίνει συντεταγμένα μετά από διαπραγμάτευση της εργοδοσίας με τα σωματεία μας στο πλαίσιο της διεκδίκησης συλλογικών συμβάσεων.

3. Σε περίπτωση που οι συνάδελφοι μας πιεστούν και κληθούν να υπογράψουν Ατομικές συμβάσεις – Σύμφωνα, καλούμε τα σωματεία μας να προκηρύξουν άμεσα στάση εργασίας και νέα γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων στο ΔΟΛ προκειμένου συλλογικά να σταματήσουμε την διαδικασία.

4. Στηρίζουμε την γενική συνέλευση που πραγματοποιεί η ΕΣΗΕΑ στις 24 Γενάρη και ώρα 11.00 στο Caravel για τους συντάκτες όλου του κλάδου και ζητάμε την μαζική συμμετοχή των δημοσιογράφων των Νέων και του Βήματος και των άλλων μέσων του ΔΟΛ προκειμένου να συζητήσουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους.


Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι οι νομικές υπηρεσίες των σωματείων μας ετοιμάζουν μια αναλυτική νομική επιχειρηματολογία για τα διάφορα σύμφωνα που ετοιμάζει η εργοδοσία του ΔΟΛ και θα σας σταλεί άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: