Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Τα αποτελέσματα στην ΕΣΗΕΑ

Η πρόταση Γ, της λειτουργίας των επιχειρήσεων ΜΜΕ με διαπράγματευση με τους εκδότες για μειωμένες συμβάσεις, υπερίσχυσε στην εκλογική διαδικασία που ολοκληρώθηκε στις 7.00 το απόγευμα. Η κάλπη έβγαλε

-Πρόταση Γ: 897 ψήφοι (“ανοιχτά μαγαζιά”)

-Πρόταση Α: 807 ψήφοι (απεργία διαρκείας)

-Πρόταση Β: 348 (κινητοποιήσεις)

-Άκυρα & Λευκά: 133

Με δεδομένο ότι για να έχει ισχύ η πλειοψηφούσα πρόταση θα έπρεπε να συγκεντρώσει το 50% συν ένα των ψηφισάντων, το αποτέλεσμα (2.180 ψηφίσαντες), δεν υπάρχει απόφαση-δέσμευση από την εκλογική διαδικασία, προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.
Από αύριο θα προχωρήσουμε στην εκτίμηση-ανάλυση των αποτελεσμάτων.

3 σχόλια:

Tabula Rasa είπε...

Τι εκτίμηση ρε παιδιά να κάνετε;; Ότι οι δημοσιογράφοι θέλουν ψυχίατρο; Ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας; Ότι τελικά οι "βολεμένοι" που τα βγάζουν πέρα και με μειώσεις 20-25% είναι τελικά πολλοί; Ότι η πρόταση των ΚΚΕ λειτούργησε διασπαστικά απαιτώντας ότι να ναι και αποπροσανατολίζοντας; Από την αρχή εκτιμούσα ότι ήταν λάθος η προσφυγή στις κάλπες με τριάδα προτάσεων. Εξάλλου, πίστευα, ότι το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, εκλέχθηκε μεταξύ άλλων λαμβάνοντας εξουσιοδότηση για προκύρηξη απεργιών και ότι αν πραγματικά πίστευαν πως η απεργία διαρκείας θα βοηθούσε, δεν θα χρειάζονταν να προσέφευγαν στην "λαϊκή ετυμηγορία". Οι συνάδελφοι μας δεν έχουν επίγνωση του τι γίνεται, ή κάποιοι απο εμάς ζούμε σε έναν άλλο κόσμο... Ή στραβός είναι ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε τελικά!!!

maltakias είπε...

ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΟΜΜΑ!
ΤΙ "ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ";
ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ!!!

Financial Crimes είπε...

Δεν τελείωσε ο αγώνας, πήγε στην παράταση. Πολύ σύντομα, κάποιοι από αυτούς που ψήφισαν "ανοιχτά μαγαζιά", θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν, όταν δουν το ονοματάκι τους στα επόμενα θύματα. Τότε θα είναι κάποιοι από αυτούς που θα ζητάνε κινητοποιήσεις. Προφανώς η επιλογή του ΚΚΕ ήταν απόλυτα υπονομευτική. Φαίνεται δεν ισχύει για τα ΜΜΕ η ρήση της Παπαρήγα, να γίνει σε όλους τους κλάδους Χαλυβουργία.