Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμο εργατικό δυναμικό


ΧΙΟΣ 12/1/12
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι εργαζόμενοι στα τοπικά ΜΜΕ της Χίου, μετά από τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις (απροειδοποίητο λουκέτο στην «Πρόοδο» και τη μίας ημέρας εργασίας για 4 εργαζομένους του συγκροτήματος «ΑΛΗΘΕΙΑ») και την κρίση που διέρχεται ο τοπικός τύπος (έντυπος και ηλεκτρονικός), δηλώνουν ότι θα προασπίσουν τα αναφαίρετα δικαιώματά τους που πλήττονται από μία σειρά ενεργειών της εργοδοσίας.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι για πολλούς μήνες παραμένουν απλήρωτοι, υπάρχουν ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις (μειώσεις ωρών εργασίας, εκ περιτροπής απασχόληση κτλπ).
Οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται ούτε για την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, ούτε για την κακοδιαχείριση της κάθε επιχείρησης, ούτε για τα χρέη της, όπως δεν είχαν ποτέ συμμετοχή στα κέρδη τους.
Συγκεκριμένοι επιχειρηματίες του τοπικού Τύπου, επικαλούμενοι την κρίση ως άλλοθι, αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενούς τους και χρησιμοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο, προχωρούν σε πρωτοφανείς εργασιακές ανατροπές με δραματικές συνέπειες για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Γι’ αυτό επιδιώκουν να αντικαταστήσουν τους ήδη υπάρχοντες εργαζόμενους πλήρους εργασιακής και ασφαλιστικής κάλυψης με εργαζόμενους από επιδοτούμενα προγράμματα.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ:
- Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμο εργατικό δυναμικό, για να πετιούνται στο δρόμο.
- Θα σταθούμε εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια καταπάτησης των κεκτημένων δικαιωμάτων μας.
- Δεν θα υποκύψουμε στους εκβιασμούς και στον ψυχολογικό πόλεμο περί απολύσεων.
- Η ενημέρωση των πολιτών αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα και όχι εμπόρευμα στα χέρια της εργοδοσίας.
ΖΗΤΟΥΜΕ:
- Την άμεση καταβολής των δεδουλευμένων, όσων συναδέλφων συνεχίζουν να παραμένουν απλήρωτοι.
- Καμία ανατροπή στο ήδη υπάρχουν εργασιακό μας καθεστώς.
- Καμία απόλυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: