Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Ελευθεροτυπία: Eίναι πολλά τα λεφτά για κάποιους

Χωριστές συναντήσεις και υποσχέσεις για λεφτά। Σε διπλό ταμπλό παίζουν κάποιοι στην ΕΤΗΠΤΑ, μεθοδεύοντας το πώς θα σπάσουν το κοινό μέτωπο δημοσιογράφων, διοικητικών και τεχνικών στην Ελευθεροτυπία.
Πληροφορούμαστε ότι ο γενικός διευθυντής της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ κ. Πολυκανδριώτης είχε χωριστή συνάντηση με το προεδρείο της ΕΤΗΠΤΑ, υποσχόμενος ότι αν πάρουν ξανά τις εμπορικές δουλειές της εταιρίας, σπάσουν δηλαδή την απεργία η οποία δεν αφορά μόνο την έκδοση της εφημερίδας αλλά και δουλειές τρίτων, ότι θα μπορούν να πάρουν το 60% των εσόδων(!), τα οποία κυμαίνονται μεταξύ 60.000 και 150.000 ευρώ(λεφτά υπάρχουν τελικά).
Η συνάντηση κατέληξε στο να περιμένουν πρώτα την αυριανή απόφαση του δικαστηρίου για το άρθρο 99 και μετά να γίνει χωριστή συνέλευση των εργαζομένων στο πιεστήριο.
Ο Φώτης Παναγόπουλος καi ο Γιάννης Φοβάκης, μέλη του Δ.Σ της ΕΤΗΠΤΑ με κείμενο το οποίο έχει αναρτηθεί στο μπλογκ του εκπροσώπου της Ελευθεροτυπίας κατήγγειλαν τις μεθοδεύσεις αυτές, επισημαίνοντας:
«Ο πρόεδρος της ΕΤΗΠΤΑ ξαφνικά και χωρίς συνεννόηση με την εργασιακή επιτροπή των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας, κάλεσε έκτακτο Δ.Σ. της Ένωσης την Κυριακή 8/1 και αμέσως μετά συνέλευση των μελών της ΕΤΗΠΤΑ που εργάζονται στην Ελευθεροτυπία. Είναι αυτονόητο ότι είναι δικαίωμα κάθε σωματείου του κλάδου να έχει τις δικές του διαδικασίες. Είναι όμως εξίσου αυτονόητο ότι όταν κάποιο συγκρότημα του τύπου βρίσκεται σε γενική κινητοποίηση, η ενότητα των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων είναι το πολυτιμότερο όπλο που διαθέτουν. Αυτό σημαίνει ότι σε μια κρίσιμη φάση του αγώνα οι αποφάσεις πρέπει να είναι συλλογικές και να εκφράζουν δημοκρατικά τη βούληση όλων των εργαζομένων.

Η κίνηση του προέδρου προκαλεί έντονα ερωτηματικά ως προς την σκοπιμότητα της. Υπάρχουν κάποιες αποφάσεις που μπορούν να ληφθούν αποκλειστικά από τους τεχνικούς μέλη της ΕΤΗΠΤΑ και που δεν αφορούν το σύνολο των εργαζομένων και του αγώνα τους; Γιατί δεν έχει ενημερωθεί σχετικά η εργασιακή επιτροπή της Ελευθεροτυπίας; Όταν οι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας λαμβάνουν τις αποφάσεις τους μαζικά σε γενικές συνελεύσεις τι στόχο μπορεί να έχουν ξεχωριστές συνεδριάσεις; Όταν η εταιρεία κινείται με ενιαίο τρόπο απέναντι στους εργαζόμενους, αμφισβητώντας τα δικαιώματα που έχουν θεμελιώσει, τότε η απάντηση δεν οφείλει να είναι ενιαία και από τους εργαζόμενους;

Οι διαφορές σε ζητήματα στάσης και τακτικής στην διάρκεια ενός αγώνα είναι θεμιτές. Όμως οφείλουν να τίθενται στην κρίση τους συνόλου των εργαζομένων τους οποίους επηρεάζουν και όχι σε κάποιο τμήμα τους. Καλούμε το Δ.Σ. της ΕΤΗΠΤΑ να μην λάβει καμία απόφαση η οποία να μην έχει την δημοκρατική έγκριση της πλειοψηφίας των αγωνιζόμενων εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας».
Εμείς ως Financial Crimes προειδοποιούμε όσους από τους επίδοξους συνδικαλιστές και άλλους πρόθυμους μεθοδεύουν κινήσεις απεργοσπασίας, ότι θα μας βρουν μπροστά τους. Καλούμε τους συναδέλφους πιεστές και όλους τους εργαζόμενους, τα μέλη της ΕΤΗΠΤΑ και των λοιπών σωματείων να απομονώσουν όσους προχωρούν σε τέτοιου είδους πρακτικές την ώρα που η εργοδοσία της Ελευθεροτυπίας και άλλων ΜΜΕ, κλιμακώνουν τις αντεργατικές τους ενέργειες, με προσφυγές στο άρθρο 99 και πιέσεις κάτω από το τραπέζι για να σπάσουν την απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: