Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Aπό την κινητοποίηση που έκαναν "τα α....α εκεί έξω"

Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας
www.eter.gr, eter@eter.gr
Αθήνα, Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Πάλι με αστυνομία, τρομοκρατία και βία, προσπαθεί η διοίκηση των δημοτικών ραδιοσταθμών της Αθήνας να επιβάλλει την παρανομία.


Με μεγάλη επιτυχία έγινε σήμερα η συγκέντρωση της ΕΤΕΡ στις εγκαταστάσεις των δημοτικών ραδιοφώνων της Αθήνας σε ένδειξη συμπαράστασης στους τρεις διωκόμενους ηχολήπτες του ξενόγλωσσου AIR, θυγατρικού του δημοτικού ραδιοσταθμού της Αθήνας 9,84. Στη συγκέντρωσή μας παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας Στάβυ Σαλουφάκου, ο δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέτρος Κωνσταντίνου και εκπρόσωποι των εργαζομένων δημοσιογράφων και τεχνικών στον 9,84.

Κατά την προσφιλή του τακτική ο γνωστός σουλατσαδόρος των υπουργικών διαδρόμων είχε καλέσει αστυνομική δύναμη από το Τμήμα Πετραλώνων για να «φυλάξει» τον σιδερόφρακτο ραδιοσταθμό από τους εργαζομένους, ενώ συνέχισε να παρεμποδίζει για τρίτη μέρα την είσοδο του εργαζόμενου τεχνικού βάρδιας του δημοτικού ραδιοσταθμού AIR.

Το σύνολο των συγκεντρωμένων βρεθήκαμε να διαδηλώνουμε στην είσοδο του ραδιοσταθμού, απέναντι από τις αστυνομικές δυνάμεις και να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των συναδέρφων μας στην εργασία.

Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι αυτονόητο πως θα πάμε μέχρι τέλους, ώστε να καταλάβει ο κάθε υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση ότι το πόρισμα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, όπου αναγνωρίζεται οφειλή δεδουλευμένων πολλών μηνών στους συναδέρφους μας καθώς και η σχέση εργασίας τους ως εξαρτημένη αορίστου χρόνου, είναι πρακτικά μονόδρομος.


Κανείς εργαζόμενος μόνος του απέναντι στην εργοδοτική βαρβαρότητα.

Κάτω η ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Δημήτρης Καμαρινόπουλος Μαρία Γεωργέα




2)Με λόκ-άουτ και βρισιές ο διευθυντής του 984 επιχειρεί να απαγορεύσει τη συνδικαλιστική δράση

Ο διευθυντής του 984 Τ.Καμπύλης με τη κάλυψη του Δημάρχου Γ.Καμίνη με ένα πρωτοφανές όργιο αυθαιρεσίας και εργοδοτικού αυταρχικού προχώρησαν σε λόκ-αόυτ στο Ξενόγλωσσο τμήμα του σταθμού ως μέτρο κατά της δραστηριότητας της ΕΤΕΡ που υπερασπίζεται το δικαίωμα στη δουλειά τριών ηχοληπτών.

Η απαγόρευση του συνδικαλισμού με την κινητοποίηση Αστυνομίας μέσα στον εργασιακό χώρο, με την χυδαία επίθεση κατά των συνδικαλιστών της ΕΤΕΡ και του ΕΚΑ και των εργαζόμενων, ακόμη και με ύβρεις του επιπέδου «τι θέλουν αυτά τα α……α εκεί έξω» δια στόματος κυρίου Καμπύλη είναι δείγματα ακραίας προσήλωσης στα εξοντωτικά σχέδια της κυβέρνησης και των Τροϊκανών του Δημάρχου και του μη εκλεγμένου υποτακτικού του.

Η δημοτική περιουσία δεν είναι ατομική περιουσία, ούτε η εργασία των εργαζόμενων «χάρη» του μεγάλου αφεντικού Καμπύλη προς τους εργαζόμενους. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να επιβάλει χούντα και αστυνομοκρατία στο χώρο δουλειάς για να ικανοποιήσει το αντισυνδικαλιστικό του μένος. Είναι ώρα να πάει σπίτι του!

Η μη συμμόρφωση στην απόφαση του ΣΕΠΕ που δικαιώνει τους εργαζόμενους ως έχοντες εξαρτημένη εργασία αορίστου χρόνου επιβάλλει άλλη συμπεριφορά στην αλαζονική διεύθυνση και η οποία πρέπει να υπάρξει αμέσως.

Ο Δήμαρχος Αθήνας αντί να στηρίξει το δικαίωμα στη δουλειά των εργαζόμενων, αντί να ασχοληθεί για να ανοίξουν οι δομές για τους άστεγους, να εξασφαλιστούν τα αναγκαία συσσίτια για τα πεινασμένα παιδιά στα σχολεία που δεν υπάρχουν καταδιώκει με τους εγκάθετους συνεργάτες του τους εργαζόμενους που προσπαθούν με τη δουλειά τους να επιβιώσουν.

Είναι ώρα τα συνδικάτα στον Δήμο της Αθήνας και στο χώρο των ΜΜΕ να απαντήσουν στην χυδαιότητα την ανηθικότητα και την αλαζονεία του διευθυντή του 984 με το νόμισμα που του αξίζει., να υπερασπίσουν κάθε θέση εργασίας των εργαζόμενων ζητώντας μόνιμη δουλειά και αξιοπρεπείς αμοιβές.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, 6932828964

Δεν υπάρχουν σχόλια: