Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

NOVA SPORT-FM: ΑΡΙΣΤΕΡΑ Αφεντικά με ΔΕΞΙΑ Τακτική


...Λάβαμε και αναδημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση...

"Στις 31/1/2012 έγινε συζήτηση στην Επιθεώρηση Εργασίας επί της εργατικής διαφοράς για την εκδικητική απόλυση εργαζόμενης που δεν υπέκυψε στις ψυχολογικές, λεκτικές απειλές και πιέσεις που της ασκούσαν ώστε να υπογράψει μια από τις πολλές παράνομες ατομικές συμβάσεις τις οποίες -προφασιζόμενοι το μνημόνιο και παρανομώντας εις βάρος των Σ.Σ.Ε- μοίρασαν αφειδώς οι εργοδότες.

Σύντροφοι που παρακολούθησαν τη συζήτηση έξω από το γραφείο της επιθεωρήτριας εργασίας μεταξύ της Ε.Τ.Ε.Ρ και των αφεντικών του ΝΟVΑ SportFM ακούσαμε την επιχειρηματολογία της εργοδοτικής πλευράς να αναφέρεται στα εξής: Δεν τρέχει και τίποτα με τις μειώσεις των μισθών που επιβάλλει η διοίκηση του ραδιοφωνικού σταθμού μέσω των ατομικών συμβάσεων με απώλειες ύψους μέχρι και 25%. Ακόμα αναφέρθηκε συγκριτικά με άλλες επιχειρήσεις λέγοντας πως ο Sport-fm είναι μια από τις καλύτερες , φέρνοντας ως χείριστο παράδειγμα τον ALTER, απαξιώνοντας τον αγώνα των εργαζομένων του σταθμού.

Επίσης, ακούσαμε και το περίφημο ότι ο εκτελεστικός διευθυντής του ΝΟVΑ SportFM είναι Κ.Κ.Ε. Όταν ακόμα και η Τυποεκδοτική κάνει τα χειρότερα μπαίνοντας στο άρθρο 99. Κοινώς άλλη μια προσφορά του Κ.Κ.Ε προς το κίνημα της εργατικής τάξης.

Πάντως το αποτέλεσμα είναι ότι η Επιθεώρηση Εργασίας Καλλιθέας κάνει σύσταση στην εταιρεία να επαναπροσλάβει τη συνάδελφο, ο εκπρόσωπος – δικηγόρος αντέδρασε λέγοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση επαναπρόσληψης , εμμένοντας στις δεξιές απόψεις τους περί απολύσεων στο όνομα της οικονομικής εκμετάλλευσης που καταδυναστεύει το εργατικό δυναμικό το τελευταίο διάστημα. Σύσταση επαναπρόσληψης είχε προηγηθεί λίγες μέρες νωρίτερα σε άλλο συνάδελφο δημοσιογράφο, ο όποιος είχε απολυθεί πρόσφατα, από τα ίδια αφεντικά της SPORTDAY που ανήκει στα ίδια "αριστερά" συμφέροντα.

Αντιστεκόμαστε, με αυτή μας την ανακοίνωση, απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλουν με τη συντονισμένη επίθεση τους οι εργοδότες και συμπαραστεκόμαστε σε κάθε αποφασισμένο εργαζόμενο που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του, με τρανταχτό παράδειγμα τη μάχη που δίνουν οι ενωμένοι συνάδελφοι- συναγωνιστές του ALTER, της Χαλυβουργίας ,Ε.Τ.Ε.Ρ, κατάληψη Ε.Σ.Η.Ε.Α. και στέλνουμε μήνυμα συμπαράστασης σε όλους όσους έχουν απολυθεί ή απειλούνται με απόλυση.

Αλληλέγγυοι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: