Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΥ

(ανακοίνωση των Financial Crimes)

Για μια ακόμη φορά η εργοδοσία της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Εκμεταλλευόμενη τις αντοχές των συναδέλφων που παραμένουν επί επτά μήνες απλήρωτοι, επιχειρεί να τους διχάσει, προτείνοντας ένα πακέτο προτάσεων που μπροστά τους οι προτάσεις της τρόικας ωχριούν.

Υπόσχεται να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα μας σε δύο με δυόμιση χρόνια, όταν αύριο δεν ξέρουμε ακόμη αν η κυβέρνηση θα μπορεί να συνεχίσει να δίνει συντάξεις. Μας ζητά να μειώσουμε τις αποδοχές οριζόντια, κάτι που προφανώς θα έσπευδε να καταγγείλει πρωτοσέλιδα η ευαίσθητη κατά τα άλλα Ελευθεροτυπία της κ. Τεγοπούλου, όταν οι περικοπές αυτές αφορούν άλλες «ανάλγητες» επιχειρήσεις. Στον αέρα και οι αποζημιώσεις. Σας απολύω τώρα και σας πληρώνω στον αιώνα τον άπαντα… Ακόμη και ο σωτήρας κ. Πολυκανδριώτης έκανε φτερά…, με την κ. Τεγοπούλου να αναζητά νέους «τροϊκανούς» που θα κάνουν τη μαύρη δουλειά.

Δεν μας δίνει καν ούτε ένα μισθό. Υπόσχεται να μας δώσει κάτι ψιλά για αρχή και ένα ολόκληρο μισθό, σε ένα με δύο μήνες αν και εφόσον και με την προϋπόθεση να συνεχίσουμε να βγάζουνε την εφημερίδα. Προφανώς για να μη λείψει η εναλλακτική ενημέρωση και οι μύδροι κατά του Μνημονίου!

Στην ουσία η κ. Τεγοπούλου εφαρμόζει κατά γράμμα τις επιταγές της Ελλάδας του Μνημονίου που θέλει εργαζόμενους απλήρωτους, άντε στην καλύτερη περίπτωση να πληρώνονται στα όρια της πείνας, για να συνεχίσουν οι… άφραγκοι εργοδότες, να βγάζουν λεφτά στην Ελβετία, να πουλάνε το παραμύθι της αντιμνημονιακής ενημέρωσης και να χρησιμοποιούν κάποιοι την εφημερίδα για κομματικά και προσωπικά παιχνίδια.

Ακόμη και αν κάποιος έκανε την καρδιά του πέτρα και αποδεχόταν τις, ο θεός να της κάνει προτάσεις της εργοδοσίας, είναι βέβαιο ότι η εφημερίδα θα βούλιαζε αύτανδρη. Η εποχή που οι αναγνώστες έτρωγαν κουτόχορτο πέρασε.

Η επιτυχία του απεργιακού φύλλου των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία, παρά τις αντιξοότητες και τις επικρίσεις-ακόμη και από την δική μας παράταξη-δείχνει ότι ο κόσμος δεν περιμένει πια να αγοράσει «δήθεν» ενημέρωση με ολίγη από DVD, αλλά ψάχνει και απαιτεί το διαφορετικό και αυθεντικό. Γιατί όσα και αν ήταν τα παράπονα και οι ελλείψεις του απεργιακού φύλλου των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία, το βέβαιο είναι ότι ήταν σαφώς πιο ειλικρινές και αυθεντικό, από τη δήθεν αμφισβήτηση που θέλει να πουλήσει η κ. Τεγοπούλου και οι υποτακτικοί της.

Η πρόταση για εκ περιτροπής εργασία, υποβαθμίζει άλλωστε ακόμη περισσότερο τη δημοσιογραφική δουλειά. Από εκεί που ο δημοσιογράφος δεν γνώριζε ωράρια και ήταν έτοιμος με προσωπικές θυσίες να σταθεί στο ύψος των αναγκών για ενημέρωση, τώρα, θα καλύπτει ρεπορτάζ αναλόγως τη βάρδια της εκ περιτροπής εργασίας!

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες. Ο αγώνας σας έχει γίνει πλέον σημείο αναφοράς και ελπίδας για δεκάδες εργαζόμενους που αγωνίζονται με ακόμη πιο σκληρές συνθήκες, αποκλεισμένοι από τα φώτα της δημοσιότητας.

Σήμερα που εκατοντάδες χιλιάδες κατακλύζουν την πλατεία Συντάγματος ζητώντας αλλαγή πολιτικής εδώ και τώρα, σήμερα που εκατοντάδες χιλιάδες σε ολόκληρη την Ευρώπη εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους αγώνες στην Ελλάδα, βλέποντας ότι πλησιάζει και η δική τους ώρα, εμείς θα κάνουμε πίσω;

Το δίλημμα χρεοκοπία ή Μνημόνιο είναι αυτό που έφερε την Ελλάδα εκεί που βρίσκεται σήμερα. Θα αφήσουμε το δεύτερο Μνημόνιο της Τεγοπούλου να περάσει;

Η ΕΣΗΕΑ χρειάζεται να κλιμακώσει την απεργιακή δράση στην κλάδο, όπως κατέδειξαν σαφώς οι πρόσφατες εκλογές σε ποσοστό 57%, απέναντι σε κάθε εκδότη εκδότη-καναλάρχη που υλοποιεί το σφαγείο της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, της δουλειάς μας, της αξιοπρέπειας της δική μας και της ενημέρωσης. Δεν θα περάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: