Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Έρανοι για τους φτωχούς, από αυτούς που τους απολύουν!!





...φωτο από απεργιακές περιφρουρήσεις έξω από τον όμιλο του ΣΚΑΪ, το Νοέμβριο του 2010 και τον Απρίλιο του 2011..





Με αφορμή τη συγκέντρωση ρούχων αυτές τις μέρες και σε εκκλησίες ορισμένων περιοχών, για ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη και τη συμμετοχή του ΣΚΑΪ (και της εκκλησίας), στην καμπάνια, χρήσιμο είναι να εξωτερικεύσουμε κάποια ερωτήματα.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν αποτελούν «μομφή», σε όσους απλούς πολίτες, με ειλικρίνεια πάρουν μέρος στην κίνηση αυτή, των οποίων τα ευγενή κίνητρα χαιρετίζουμε, παρά το γεγονός ότι ναι μεν κάθε τέτοια πρωτοβουλία στηρίζει συνανθρώπους μας, αλλά το κύριο είναι πάντα η καταπολέμηση των αιτίων που δημιουργούν τα φαινόμενα αυτά με ραγδαίους ρυθμούς.
Χρήσιμο λοιπόν είναι να μην ξεχνάμε το ρόλο κάποιων συγκεκριμένων ΜΜΕ στις μέρες που ζούμε, να μην τους περνάμε από διαδικασίες «εξαγνισμού» και κυρίως όταν κάνουμε κριτική στα όσα εκπέμπουν συγκεκριμένα κέντρα μέσα από τα ΜΜΕ, να είμαστε συνεπείς στην στάση μας, σε διάρκεια χρόνου.


Αναρωτιέται κανείς, αν οι έρανοι υπέρ των φτωχών, στους οποίους συμμετέχει ο ΣΚΑΪ, έχουν μεταξύ των αποδεκτών και όλους όσους έχει απολύσει τα τελευταία χρόνια. Μιλάμε πάντα για μισθοσυντήρητους εκ των οποίων αρκετοί «τιμωρήθηκαν» γιατί δεν ήθελαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις.

Αναρωτιέται κανείς, αν τα υλικά αυτά θα τα φυλάνε οι μπράβοι που έχει κινητοποιήσει εναντίον συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Αναρωτιέται κανείς, αν στις απόπειρες εξωραϊσμού του συγκεκριμένου μέσου, συνεισφέρουν και όσες κοινωνικές ομάδες έχουν διαδηλώσει κατά καιρούς έξω από το κανάλι, για τα όσα συκοφαντικά και συνήθως χωρίς δυνατότητα απάντησης, έχουν λουστεί.

Άραγε αν η βοήθεια αυτή συγκεντρωθεί σε χώρους του καναλιού, αυτό θα γίνει κάποια «περίεργη» ώρα, μην τυχόν και δει την ανθρωπιστική βοήθεια κανένα κυβερνητικό στέλεχος προσερχόμενο για συνέντευξη και θυμηθεί, ότι είναι βοήθεια για φτωχούς που η πολιτική που υλοποιεί έχει δημιουργήσει. Αν και μάλλον δεν έχουν τέτοιες ευαισθησίες.

Πάντως πιάνουν στασίδι οι κυβερνητικοί στο κανάλι, γιατί χλωμό το βλέπω να κάνουν προεκλογικές περιοδείες στις πλατείες, στις λαϊκές ή σε εργατικούς χώρους.

Άραγε στην καμπάνια, θα συνεισφέρουν και όσοι έφυγαν από τις υψηλές ιεραρχικά θέσεις της ΕΡΤ, με τον εισαγγελέα να ψάχνει τα πεπραγμένα τους στην οικονομική της διαχείριση και στη συνέχεια βρήκαν καταφύγιο στον όμιλο του ΣΚΑΪ?

Η καμπάνια αλληλεγγύης θα υλοποιηθεί και σε ανοιχτούς χώρους του λεκανοπεδίου, ή με το κάζο που έπαθαν από συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις απολυμένων σε άλλες εκδηλώσεις που μοίραζαν οικολογικές λάμπες (για να μας αλλάξουν τα φώτα, όπως είχε δηλώσει εύστοχα ένας απολυμένος), τους έκανε πιο σοφούς?


μια πρόσφατη υπενθύμιση
1η Μαρτίου 2012
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ διαμαρτύρονται για τις εκδικητικές απολύσεις των συναδέλφων Λάμπρου Παπαδογιάννη και Κώστα Οικονόμου, στις οποίες προέβη η εργοδοσία του ραδιοφωνικού σταθμού «ΣΚΑΪ», επειδή δεν υπέκυψαν στις πιέσεις για υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων με περαιτέρω μείωση των ήδη μειωμένων αποδοχών τους.
Για τον λόγο αυτόν αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 2 Μαρτίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 3 Μαρτίου 2012 για τ ους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ» καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα «SKAI . GR».
ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ:
• Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις των συναδέλφων.
• Να τηρηθούν οι όροι των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: