Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Σύσκεψη για ενίσχυση της απεργίας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ, 6μμ στην ΕΣΗΕΑ, 3ος όροφος




Συνάδελφοι/ συναδέλφισσες


Όπως γνωρίζετε, το διασωματειακό του κλάδου αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 21 και 22 Μαρτίου. Έχουμε από την μία μεριά την αδιαλλαξία της εργοδοσίας να υπογράψει συλλογική σύμβαση, αδιαλλαξία που ενισχύεται από την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση με την ψήφιση του νέου μνημόνιου, και όλες τις εφαρμοστικές διατάξεις που ακολούθησαν. Ταυτόχρονα, η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει υποχρεωτικό «κούρεμα» στα ταμεία μας βάζει σε αμφισβήτηση άμεσα, την πρόνοια, την ασφάλιση και τις συντάξεις μας.
Αυτή η απεργία πρέπει να πετύχει, πολύ περισσότερο σε αυτές τις συνθήκες που η εργοδοσία, αποθρασυμένη από την πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικα προσπαθεί να ρημάξει όλα τα δικαιώματα μας. Όμως η επιτυχία της δεν μπορεί να είναι στον αυτόματο πιλότο. Χρειάζεται το πιο ενεργό, μαχητικό και αγωνιστικό κομμάτι του κλάδου να πρωτοστατήσει για την επιτυχία της και για να ανοίξει τον δρόμο και για τα επόμενα βήματα που είναι αναγκαίο να γίνουν.
Γι' αυτό καλούμε κάθε εργασιακή επιτροπή του κλάδου, κάθε μεμονωμένο αγωνιστή από κάθε ειδικότητα, κάθε παράταξης που θέλει να συνεισφέρει, σε ανοιχτή σύσκεψη την Παρασκευή 16 Μαρτίου, στις 6μμ στον 3ο όροφο της ΕΣΗΕΑ, για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την περιφρούρηση της 48ωρης απεργίας, την απεργιακή συγκέντρωση αλλά και τα επόμενα βήματα μας.




Εργασιακή Επιτροπή ΔΟΛ


Εργασιακή Επιτροπή Ελευθεροτυπίας


Εργαζόμενοι στην Απογευματινή

Εργασιακή επιτροπή από τον "Κόσμο του Επενδυτή"

Δεν υπάρχουν σχόλια: