Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Εργασιακή επικαιρότητα από τα ΜΜΕ


Μέρα με δραστηριότητες ήταν η Παρασκευή και έρχεται μια βδομάδα με πυκνές εξελίξεις στα ΜΜΕ.
Συνέλευση (από εκεί και η φωτο) της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. Στο ίδιο κτήριο, σε άλλο όροφο, σύσκεψη εργαζομένων για τη στήριξη της 48ωρης απεργίας στα ΜΜΕ την επόμενη βδομάδα (θα βγει κείμενο, οπότε ας μην προτρέξουμε να πούμε εκτιμήσεις που έχουν τον κίνδυνο να είναι αποσπασματικές). Νέες απολύσεις στο Ρ/Σ Sentra, όπου εκτός από τους τεχνικούς, απολύθηκαν τέσσερα άτομα (διοικητικοί και δημοσιογράφοι) και πραγματοποιήθηκε 8ωρη στάση εργασίας μέχρι τη 1πμ του Σαββάτου, σε τεταμένο κλίμα και έπεται συνέχεια.
Τη Δευτέρα η συνέχεια της δίκης για την Ελευθεροτυπία και το άρθρο 99, στις 11.30πμ ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για την απεργία. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, μικτό συμβούλιο της ΕΤΕΡ και την Τρίτη στις 2μμ μικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.




2)ΕΤΕΡ

Αθήνα, Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

8ωρη στάση εργασίας και την 48ωρη απεργία στον ραδιοσταθμό «SENTRA»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ, αντιδρώντας στο ανηλεές κυνήγι των τεχνικών στο οποίο έχει επιδοθεί η διοίκηση του ραδιοσταθμού SENTRA με απολύσεις και κατατρομοκράτηση του προσωπικού και τελευταίο κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας την απειλή αθρόων απολύσεων τεχνικών επειδή η Διοίκηση της Ένωσής μας προσέφυγε στο Εφετείο για να ανατρέψουμε άδικη, κατά την άποψή μας δικαστική απόφαση, αποφάσισε την κήρυξη: 8ωρης στάσης εργασίας από την ώρα 17.00η της Παρασκευής 16ης Μαρτίου 2012 μέχρι και την 01.00η ώρα του Σαββάτου 17ης Μαρτίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «SENTRA» καθώς και την κήρυξη: 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 06.00η του Σαββάτου 17ης Μαρτίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Δευτέρας 19ης Μαρτίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «SENTRA» με αιτήματα:
1. Την επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας ο οποίος απελύθη, επειδή δεν υπέγραψε ατομική σύμβαση με μειώσεις μισθού και κατά παράβαση της ισχύουσας Διαιτητικής Απόφασης και ο οποίος λίγους μήνες νωρίτερα υπέστη σωματική βία όταν "τσαντισμένος" διευθυντής τον έπιασε από τον λαιμό.
2. Την παύση του κλίματος τρομοκρατίας και απειλών για απολύσεις προς τους τεχνικούς του ραδιοσταθμού.
Καλούμε την Διοίκηση του ραδιοσταθμού «SENTRA» να σταματήσει την τακτική της σκληροπυρηνικής αντίδρασης απέναντι στους εργαζόμενους με τις πλάτες των κυβερνώντων και να πάει να τα βάλει με ισοδυνάμους της και όχι με τους υφισταμένους και το εν γένει προσωπικό της επιχείρησης, κάνοντας δυναμική επίδειξη εξουσίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος, Η Γενική Γραμματέας
Δημήτρης Καμαρινόπουλος, Μαρία Γεωργέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: