Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Απλήρωτοι Δημοσιογράφοι "Αυριανής":Η αδιαλλαξία, φέρνει επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες


Εξακολουθεί ο Γεώργιος Κουρής να αδιαφορεί για τους εργαζόμενους στην εφημερίδα «Αυριανή». Ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των εργαζομένων και τις αλλεπάλληλες επαφές αντιπροσωπείας συντακτών μαζί του, εξακολουθεί να μη καταβάλει τα δεδουλευμένα, από τον Οκτώβριο του 2010!

Το μόνο που κατέβαλε, φοβούμενος τις συνέπειες του Νόμου, ήταν το δώρο του Πάσχα. Η ΕΣΗΕΑ επανειλημμένα τον έχει καλέσει να σεβαστεί την εργατική νομοθεσία, τις ΣΣΕ και το μόχθο των εργαζομένων και ν' ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις του, αλλά αυτός, το μόνο που κάνει είναι να υπόσχεται ότι θα διαθέσει ένα ποσό, το οποίο όμως, δεν έχουμε δει στην τράπεζα.
Ο ίδιος, είναι ενήμερος για την κατάσταση που επικρατεί τόσο στην εφημερίδα, όσο και στην προσωπική ζωή των εργαζομένων. Στην εφημερίδα δεν υπάρχει χαρτί, ούτε για εκτυπώσεις των κειμένων.

Οι δημοσιογράφοι, οικονομικά βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, όχι μόνο γιατί κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο αφού δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, στα δάνειά τους ακόμα και στην πληρωμή των λογαριασμών, τους, αλλά γιατί έχουν αναγκαστεί να περικόψουν τα βασικά από την επιμόρφωση των παιδιών τους. Και φυσικά όλο αυτό το μεγάλο διάστημα, ζουν από δανεικά συγγενικών τους προσώπων, που όμως και αυτοί έχουν εξαντληθεί οικονομικά.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της εφημερίδας Γιώργος Τσιρογιάννης, απορεί και ο ίδιος με το φιλότιμο των συντακτών της εφημερίδας, που δανείζονται ακόμα και για τα ναύλα τους προκειμένου να είναι καθημερινά στην εφημερίδα. Και μπορεί να απορεί, αλλά ουδόλως πιέζει από τη θέση του τον εργοδότη για την καταβολή έστω και μέρους των οφειλόμενων μνημονιακών μισθών.

Χθες, πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εργαζομένων, όπου για μία ακόμα φορά τονίσθηκε ότι ο εκδότης, αδιαφορεί παντελώς για τους εργαζόμενους και πως αναγκαίο είναι και πάλι να πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις. Έτσι, αποφασίσθηκε ομόφωνα, η πραγματοποίηση 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, μέχρι και την Κυριακή των εκλογών, αρχής γενομένης από την επόμενη Πέμπτη. Το θέμα θα συζητηθεί στο Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ την Τρίτη.

Και μέχρι τότε ο εκδότης, έχει περιθώριο να δείξει και αυτός φιλότιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: