Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Απόφαση συνέλευσης εργαζομένων στο ΑΠΕ


...να σας ενημερώσουμε ότι οι συνάδελφοι διαμαρτυρήθηκαν προς τη διεύθυνση του ΑΠΕ για το γεγονός ότι η αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου, δεν έπαιξε στα πρώτα θέματα, με τη δικαιολογία ότι γίνονται πολλές αυτοκτονίες και δεν αποτελούν ειδήσεις πρώτης γραμμής, ενώ στην επισήμανση των εργαζομένων, ότι αυτή ήταν πολιτική είδηση, αφού ανάγκασε όλο τον πολιτικό κόσμο να κάνει δηλώσεις, δεν υπήρξε επαρκής απάντηση...


Προς ΔΣ ΕΣΗΕΑ,
Εμείς οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 6/4/2012 στο κτίριο του Πρακτορείου, αφού ενημερωθήκαμε για τη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στον πρόεδρο της ΕΦΕ Μάριο Λώλο, ζητάμε να πάψει να μετατρέπει η κυβέρνηση τους συναδέλφους μας σε πολεμικούς ανταποκριτές στο Σύνταγμα. Πριν θρηνήσουμε κάποιον νεκρό συνάδελφο, ζητάμε άμεσα (π.χ. την Τρίτη 10/4) να υπάρξει επαρκής στάση εργασία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο «Προστασίας» του Πολίτη για να διαμαρτυρηθούμε.
Επίσης εμμένουμε στην άποψή μας ότι η ΕΣΗΕΑ δεν πρέπει να επιδιώξει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό όσον αφορά τα μισθολογικά μας. Δεν θεωρούμε ότι μια τέτοια κυβέρνηση που εξαπολύει δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε συναδέλφους, θα δει θετικά τα μισθολογικά αιτήματα του κλάδου. Όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο αυταπατάται. Θεωρούμε ότι μοναδικό όπλο του κλάδου είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη του, τις οποίες πρέπει να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο ενάντια στις μηχανορραφίες της κυβέρνησης η οποία θέλει να επιβάλει το «διαίρει και βασίλευε».

Πέτρος Τσάγκαρης, εκπρόσωπος στο Μικτό της ΕΣΗΕΑ

Μαρία Λάζου, εκπρόσωπος στο Μικτό ΕΠΗΕΑ,

Μιχάλης Ψύλος, εκπρόσωπος στο ΔΣ του ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: