Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ανακοινώσεις από την ΕΤΕΡΜΘ

1)Ένωση ΤΕχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης


Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργοδότες εκμεταλλευόμενοι τους αντεργατικούς νόμους που θέσπισε η προηγούμενη κυβέρνηση, προσπαθούν να ξεριζώσουν και να κονιορτοποιήσουν ότι έχει κερδίσει η εργατική τάξη τις τελευταίες δεκαετίες.

Ξεκινώντας από τον εξευτελισμό των εργαζομένων με την τρομακτική μείωση των μισθών τους και φτάνοντας έως την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, οι εργοδότες άρχισαν έναν ανελέητο πόλεμο εναντίον μας χωρίς πραγματικά να φαίνεται ότι θα υπάρξει ένα τέλος. Το μένος που εκφράζεται από τους περισσότερους είναι πραγματικά πρωτοφανές.

Δυστυχώς σε αυτόν τον πόλεμο πολλές φορές σύμμαχοι των εργοδοτών είναι και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που για διαφόρους προσωπικούς ή μη λόγους (πχ παραπλάνηση-ψυχολογική πίεση) παίρνουν το μέρος τους, ρυθμίζοντας και καταστρέφοντας έτσι τη ζωή των συναδέλφων τους που παρουσιάζουν σθεναρή αντίσταση.

Εκμεταλλευόμενη λοιπόν την κατάσταση, η εργοδοσία του ραδιοσταθμού «libero fm» αφού δεν πέτυχε την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με το σύνολο του προσωπικού της, που προέβλεπε τη μείωση των αποδοχών του κατά 50%, κατόρθωσε με εκβιαστικά διλήμματα να πείσει ένα κομμάτι των υπαλλήλων της να ιδρύσουν μια ένωση προσώπων, με απώτερο σκοπό την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας ώστε να μειωθεί ο μισθός και των τεχνικών, οι οποίοι δεν συναινούσαν στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων.

Δεν έμεινε όμως εκεί. Θέλοντας να πιέσει και άλλο τους εργαζόμενους, προχώρησε και σε μια απόλυση τεχνικού έξι μέρες μετά την κοινοποίηση της εσσε στους τεχνικούς, φυσικά με μειωμένη αποζημίωση λόγω της εσσε και χωρίς να εξοφλήσει τα χρωστούμενα δεδουλευμένα δύο και πλέον μηνών, το επίδομα αδείας 2012 κ.ά.. Δύο μέρες μετά προσέλαβε δύο «τεχνικούς» με μισθό εσσε!!!

Είναι ξεκάθαρο ότι οι ενέργειες αυτές έχουν ως στόχο τη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας και εκφοβισμού. Επίσης τίθεται ζήτημα σχετικά με την νομιμότητα της σύστασης της ένωσης προσώπων καθώς και την εγκυρότητα της αναφερόμενης επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Δεν θα ανεχθούμε τα όργια αυθαιρεσιών και παραβιάσεων της ΣΣΕ και της εργατικής νομοθεσίας από την πλευρά της εργοδοσίας του εν λόγω ραδιοσταθμού. Οι προκλητικότατες αυτές ενέργειες δεν θα μείνουν αναπάντητες από το συνδικαλιστικό κίνημα.

Άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου τεχνικού και οριστική διάλυση της ένωσης προσώπων.

Με τους συλλογικούς μας αγώνες θα σπάσουμε το κλίμα εκφοβισμού και ανασφάλειας που προσπαθούν να σπείρουν στους εργαζόμενους οι εργοδότες και τα δεκανίκια τους. Δεν θα τους περάσει. Φροντίζαμε, φροντίζουμε και θα φροντίζουμε εμείς για αυτό.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Χατζηγεωργίου Κων/νος Στεφανίδης Κοσμάς


2)Ένωση ΤΕχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης
Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

84η ημέρα κινητοποιήσεων στο ραδιοσταθμό «ΑΡΗΣ FM 92.8»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012 από τις 06:00πμ έως τις 06:00πμ του Σαββάτου 7 Ιουλίου 2012 στο ραδιοσταθμό «ΑΡΗΣ FM 92.8», με αιτήματα:

¨ Την καταβολή όλων των οφειλών στους εργαζόμενους τεχνικούς (μισθών – Δώρου Πάσχα 2012).
¨ Την τήρηση της νομιμότητας και το σταμάτημα της μαύρης εργασίας συναδέλφων μας.

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Χατζηγεωργίου Κων/νος Στεφανίδης Κοσμάς


3)Ένωση ΤΕχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης
Θεσσαλονίκη, Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

48ωρη απεργιακή κινητοποίηση των τεχνικών ραδιοφωνίας στο ραδιοσταθμό «SPORT 103 FM»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012 από τις 6.00πμ έως τις 6.00πμ του Σαββάτου 7Ιουλίου 2012 στο ραδιοσταθμό «SPORT 103 FM», με αιτήματα:

¨ Την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους τεχνικούς.
¨ Η πληρωμή του μισθού να γίνεται την τελευταία εργάσιμη κάθε μηνός (ως ορίζει η ΣΣΕ).
¨ Την τήρηση της νομιμότητας και το σταμάτημα της μαύρης εργασίας συναδέλφων μας.

Καλούμε τη διοίκηση του ραδιοσταθμού «SPORT 103 FM» να σταματήσει την παραβίαση της ΣΣΕ μας και να προχωρήσει στην ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων μας.
Καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, το ΙΚΑ και την Πολιτεία να επέμβουν δραστικά ώστε να σταματήσει το καθεστώς της μαύρης εργασίας και το φαινόμενο της καθυστέρησης των δεδουλευμένων από την εργοδοσία.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Χατζηγεωργίου Κων/νος Στεφανίδης Κοσμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: