Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους εργαζόμενους σε αυτήν


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους εργαζόμενους σε αυτήν, με αφορμή την κινητοποίηση των δήμων της Αττικής στις 29/8 και το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 30 Αυγούστου.



Η πολιτική των άγριων περικοπών στη τελευταία περίοδο έχει σημάνει στέρηση στους Δήμους σε πόρους αναγκαίους σε περίοδο κρίσης για την στήριξη των φτωχότερων στρωμάτων και των ανέργων, διάλυση υπηρεσιών όπως οι παιδικοί σταθμοί που οδηγούνται σε κλείσιμο, διάλυση δομών αλληλεγγύης, των σχολείων, σπρώξιμο για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και για ξεπούλημα των ελεύθερων χώρων.

H διαμαρτυρία των δημάρχων ενάντια στις περικοπές, είναι σημαντική, εφόσον δεν θα περιοριστεί σε διαχειριστικά ψίχουλα, αλλά σε διεκδίκηση πόρων ικανών σε περίοδο κρίσης για την στήριξη των φτωχότερων στρωμάτων και των ανέργων, διάλυση υπηρεσιών όπως οι παιδικοί σταθμοί που οδηγούνται σε κλείσιμο, διάλυση δομών αλληλεγγύης, των σχολείων, σπρώξιμο για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και για ξεπούλημα των ελεύθερων χώρων.


Δεν ξεχνάμε ότι όσοι δήμαρχοι στήριξαν τις πολιτικές των περικοπών στους χώρους τους και έδωσαν πολιτική στήριξη στις συγκυβερνήσεις της τελευταίας περιόδου, έχουν σημαντικές ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση.

Σίγουρα όμως καμία κινητοποίηση των αιρετών της ΤΑ δεν συμβαδίζει με ταυτόχρονη υιοθέτηση από την πλευρά τους αντεργατικών επιλογών. Τους καλούμε, όσους βέβαια κινούνται σε τέτοιες τροχιές, να σταματήσουν να τις εφαρμόζουν. Πέρα από τα όσα θα μπορούσε να πει κανείς για τους εργαζόμενους στους Δήμους που αντιμετωπίζουν από ελαστικές εργασιακές σχέσεις μέσω «δουλεμπορικού τύπου» προγραμμάτων με ΜΚΟ, απολύσεις συμβασιούχων, απαγόρευση προσλήψεων και τεράστιες ελλείψεις σε τεχνικά μέσα, επικεντρώνουμε στον τομέα στον οποίο έχουμε και τη θεσμική υποχρέωση να μιλήσουμε, τα δημοτικά ΜΜΕ.


Αν θέλει κανείς να αντισταθεί στις περικοπές και την τρόικα, οφείλει να μην εκβιάζει τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ με αναγκαστικές μεταφορές στους Δήμους, αν οι ίδιοι δεν θέλουν, να μην τους απολύει, να τους πληρώνει τα δεδουλευμένα τους αντί να τους αφήνει μήνες απλήρωτους, να σέβεται τις ΣΣΕ και να μην προσπαθεί παρανόμως να τις διαλύσει, την ώρα μάλιστα που οι εξελίξεις σε αυτό το θέμα είναι παγωμένες περιμένοντας σχετική ΚΥΑ. Σε αυτό το εκφυλιστικό αντεργατικό τοπίο, πρωτοστατούν δήμαρχοι και αυτοδιοικητικά στελέχη που έχουν εκλεγεί με «προοδευτικό-αριστερό» πρόσημο, το οποίο όμως δεν το επαλήθευσε η ζωή και οι επιλογές τους, τοποθετώντας τους στους ιμάντες κίνησης των τροϊκανών.


Πάνω από όλα, όποιος θέλει να παλέψει ενάντια στις περικοπές και την τρόικα, οφείλει να διατηρήσει και όχι να κλείσει ή να συρρικνώσει τα δημοτικά ΜΜΕ για να συμβάλλουν σε μια διαφορετικού τύπου ενημέρωση, προβάλλοντας τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και αντικρούοντας τη μνημονιακή προπαγάνδα όσων ΜΜΕ έχουν ταυτιστεί με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, όσων θεωρούν τα μνημόνια «ευλογία» και «ευκαιρία», να ξεζουμίσουν την κοινωνία.



ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

*Πόρους για την ΤΑ, ώστε να αντιμετωπιστεί το σύνολο του κοινωνικού της έργου.

*Να μην κλείσουν τα δημοτικά ΜΜΕ, αντίθετα να αναπτυχθούν προς όφελος εναλλακτικής ενημέρωσης στις τροϊκανές ντουντούκες.

*Να σταματήσουν οι πάσης φύσεως εκβιαστικές παρεμβάσεις σε τομείς όπως ΣΣΕ και μετατάξεις.

*Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

*Να προβληθούν οι διεκδικήσεις της ΤΑ για διεκδίκηση πόρων από τα δημοτικά ΜΜΕ και οι εργαζόμενοι σε αυτά, να συμμετέχουν σε αυτές, διαφοροποιούμενοι όπου αυτό απαιτείται από πλαίσια συνδιαχείρησης της κρίσης και πολιτικής στήριξης της συγκυβέρνησης, όπως κάνει μερίδα δημάρχων.

*Αλληλεγγύη σε όλους τους εργαζόμενους που παλεύουν για να διώξουμε τους τροϊκανούς εσωτερικού και εξωτερικού.

Financial Crimes

Δεν υπάρχουν σχόλια: