Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Νέες ρατσιστικές επιθέσεις


...φωτο: παιδιά θύματα ιατρικών πειραμάτων στο Άουσβιτς...


Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ


Tη Δευτέρα στις 12 τη νύχτα εμφανίστηκαν 4 Χρυσαυγίτες σε μηχανάκια στην περιοχή των προσφυγικών πολυκατοικιών στο Νέο Κόσμο, όπου μένουν πολλοί Σύριοι. Πετάξανε 2 μολότοφ, τραυματίζοντας 2 Σύριους, τον έναν στο κεφάλι και τον άλλον στην πλάτη.

Αμέσως ενημερώθηκαν ο σύλλογος των Κούρδων και ο σύλλογος των Σύριων και μέσα σε 15 λεπτά κατέβηκαν περίπου 200 άτομα για να εμποδίσουν τους φασίστες. Οι τελευταίοι είχαν εξαφανιστεί, εμφανίστηκε όμως η αστυνομία που τους περικύκλωσε και τους ζήτησε να γυρίσουν σπίτι. Μετά από λίγο όμως σταμάτησαν 4 Σύριους που πήγαιναν σπίτι τους και τους πήγαν στο τμήμα Νέου Κόσμου για εξακρίβωση, όπου τους κράτησαν μέχρι τις 5 το πρωί.

Η τοπική επιτροπή Νέου Κόσμου - Κουκακίου της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή καταγγέλλει αυτή τη νέα δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής ενάντια σε μετανάστες. Όλο τον Αύγουστο γίνανε επανειλημμένες φασιστικές επιθέσεις, με τραυματισμούς Σύριων μεταναστών και με την κάλυψη της αστυνομίας.

Δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση.

Οι Σύριοι οικοδόμοι είναι κομμάτι της εργατικής τάξης και αρκετοί είναι μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων. Έχουν πάρει μέρος στους μεγάλους αγώνες ενάντια στην ανεργία που μαστίζει τους οικοδόμους, αλλά και όλους τους αγώνες ενάντια στα Μνημόνια της λιτότητας.

Η συγκυβέρνηση επιμένει να πληρώσει όλο το χρέος στην τρόικα εφαρμόζοντας τα μέτρα του μνημονίου που προκαλούν φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση. Για να αποπροσανατολίσει την τεράστια οργή του κόσμου παίζει όλο και περισσότερο το χαρτί του ρατσισμού ανοίγοντας έτσι το δρόμο στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Με τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το κυνηγητό των προσφύγων στα σύνoρα με την FRONTEX, ο Δένδιας επιδιώκει να φορτώσει τις ευθύνες της κρίσης στους μετανάστες και όχι στους πλούσιους φίλους του, τους Τραπεζίτες, την Ζήμενς και άλλα αρπακτικά.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Το δείξαμε με τις χιλιάδες των διαδηλωτών που πλημμύρισαν τους δρόμους στις 24 Αυγούστου και θα το ξαναδείξουμε στις 8 Σεπτέμβρη με την μεγάλη Πανελλαδική Πανεργατική διαδήλωση.



Καλούμε σε συγκέντρωση την Κυριακή στις 7μμ στις εργατικές πολυκατοικίες της Κασομούλη



Επικοινωνία με: Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964

Δεν υπάρχουν σχόλια: