Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Κάτω τα χέρια από τον αντιφασίστα αγωνιστή Χ.Μπακαλάκη






ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Χαιρετίζουμε την αντιφασιστική παρέμβαση στα Γιαννιτσά κατά της σπίλωσης της Αντίστασης στο ναζισμό

Κάτω τα χέρια από τον αντιφασίστα αγωνιστή Χ.Μπακαλάκη

Πρόκληση για τις δημοκρατικές και αντιφασιστικές ευαισθησίες αποτέλεσε η πρόσκληση του Δημάρχου Στάμκου στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής να καταθέσουν στεφάνι στη μνήμη των 114 Γιαννιτιστών που πριν από 68 χρόνια δολοφόνησαν οι ΝΑΖΙ με τους ντόπιους συνεργάτες τους, τους ταγματασφαλίτες του Πούλιου. Είναι πρόκληση η εμφάνιση Τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής σε μια τέτοια στιγμή μνήμης του αγώνα ενάντια στο ναζισμό. Έφτασαν να προκαλέσουν επιτιθέμενοι σε δημοτικούς συμβούλους και στελέχη της Αριστεράς που διαμαρτυρήθηκαν.

Μάλιστα ενοχλήθηκαν γιατί ο Χ.Μπακαλάκης τους χάλασε την σούπα με μια κροτίδα.!

Η επέμβαση της Αστυνομίας του Δένδια για άλλη μια φορά δεν είδε το Τάγμα εφόδου αλλά ένα διαμαρτυρόμενο αγωνιστή της Αριστεράς που τον συνέλαβε. Αυτή είναι η αξία άλλωστε των άσφαιρων πυρών Δένδια κατά των νεοναζί ενώ στη πράξη η συνεργασία καλά κρατεί.

Καλούμε τα συνδικάτα, τις δημοτικές παρατάξεις της Αριστεράς, τους αντιστασιακούς να καταδικάσουν την πρόσκληση του Δήμαρχου στους νεοναζί και να απαιτήσουν να σταματήσει αμέσως η δίωξη του Χ.Μπακαλάκη.

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων που ευθύνονται για τις σφαγές και τα ολοκαυτώματα σε δεκάδες πόλεις και χωριά σε όλη τη Ελλάδα του κόσμου που πάλεψε ενάντια στη ναζιστική κατοχή. Συγχωροχάρτι στους απογόνους τους που εγκληματούνε με επιθέσεις των νέων ταγμάτων εφόδου δεν δίνουμε! Ας το πάρουν απόφαση και οι Δήμαρχοι ότι είναι ώρα να κηρύξουν ανεπιθύμητους τους φασίστες και όχι να τους καλούν να σπιλώνουν τελετές μνήμης και αγώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: