Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Αντίσταση στη δολοφονική δράση των φασιστικών συμμοριών




...φωτο, από τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια σε μνημόνια, απολύσεις, περικοπές και ιδιωτικοποιήσεις, την ώρα που τα αφεντικά επιχειρούν με τη στήριξη στις νεοναζιστικές συμμορίες να αποπροσανατολίσουν, ότι "φταίνε οι μετανάστες"...

KIΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικού συμβούλου Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

ΡΑΦΗΝΑ,ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ:ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ

Τη μέρα της μεγαλειώδους πανεργατικής διαδήλωσης στη Θεσσαλονίκη με μαζική συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων εργατών και ανάμεσα τους πολλών μεταναστών ενάντια στο νέο πακέτο λιτότητας και επιθέσεων στα εργατικά εισοδήματα και κατακτήσεις επέλεξε συνειδητά η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή να κάνει πλάτες στο Σαμαρά και την Τρόικα. Πρόκειται για επιχείρηση χυδαίου αποπροσανατολισμού για το ποιος φταίει για την εξαθλίωση, τη μαζική ανεργία και τα εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα που φέρνουν τα Μνημόνια και οι περικοπές.

Τα πογκρόμ των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής κατά μεταναστών στη Ραφήνα και το Μεσολόγγι, με επικεφαλής βουλευτές του ναζιστικού κόμματος είναι μια προειδοποίηση για το πού μπορεί να φτάσει η ανοχή στην ασύδοτη δράση των παρακρατικών συμμοριών.

Σημειωτέον ότι στη Ραφήνα, οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με τη παρουσία επίσημων οργάνων της Αστυνομίας. Η διεκδίκηση από τους βουλευτές άσκησης εξουσίας με ελέγχους εγγράφων είναι μια ανοιχτή πλαστογράφηση των αρμοδιοτήτων των βουλευτών. Τυλίγονται τη γαλανόλευκη παριστάνοντας τους πατριώτες και ευλαβείς χριστιανούς ενώ πρόκειται για τραμπούκους που διαπράττουν εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου. Καμιά βουλευτική ασυλία δεν μπορεί να καλύψει τέτοιες παρακρατικές ρατσιστικές επιθέσεις.

Άραγε, ποιοι θα ευθύνονται αν για άλλη μια φοράνε εγκλήματα που διαπράττονται μπροστά σε κάμερες οι δράστες αποφεύγουν την αυτόφωρη παραπομπή στα δικαστήρια; Θυμόμαστε όλοι το Κασσιδιάρη και την εξαφάνιση από το τηλεοπτικό στούντιο του ΑΝΤ1 μετά την επίθεση σε βάρος των βουλευτίνων της αριστεράς.

Η νομιμοποίηση αυτών των φασιστικών ρατσιστικών πρακτικών είναι μια απειλή για τις ελευθερίες όλων μας που καταχτήθηκαν με πολύχρονους αγώνες, αίμα και θυσίες από το κίνημα της Αντίστασης στη ναζιστική κατοχή μέχρι την αντίσταση και την εξέγερση ενάντια στη χούντα το 1973.

Οι απόγονοι των δοσίλογων της κατοχής, των συνεργατών των ναζί θέλουν να ξαναστήσουν τα Τάγματα Ασφαλείας όπως και τότε. Δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν χωράει τη παραμικρή αμφιβολία ότι το ναζιστικό κόμμα αντιγράφει τις συνταγές Χίτλερ προχωρώντας σε ρατσιστικά πογκρόμ εθνοκάθαρσης. Στη Ραφήνα η απάντηση σε μετανάστη, που νόμιμα νοίκιασε χώρο και πλήρωσε στο Δήμο για να στήσει το πάγκο στο πανηγύρι, ήταν «δεν σε θέλουμε γιατί είσαι μαύρος».

Η ευθύνη του Ν. Δένδια και του Σαμαρά είναι τεράστια διότι η διαβόητη «καμπάνια κατά του παραεμπορίου» είναι άλλη μια πτυχή της ρατσιστικής σκούπας κατά των μεταναστών που εξαπολύεται από τις 4 Αυγούστου, κατά την οποία συνεργάζονται ανοικτά με τους φασίστες. Η Ν.Δ. και η Χρυσή Αυγή είναι προστάτες των μεγαλοκαρχαριών μεγαλεμπόρων, των μεγάλων αλυσίδων του εμπορίου που δεν πληρώνουν δεκάρα φόρους, παρακρατούν το ΦΠΑ και έχουν πρόσβαση στις αποθήκες της COSCO και τολμάνε να στοχοποιούν μετανάστες και Ρομά σε λαϊκές αγορές και πανηγύρια γιατί δίνουν τη μάχη της επιβίωσης.

Δεν πρόκειται για τα μόνα χτυπήματα. Υπάρχει σειρά επιθέσεων σε λαϊκές αγορές και έφοδοι των νεοναζί, όπως στη λαϊκή αγορά της Νίκαιας όπου προσπαθούν να επιβάλουν τον έλεγχο της Χρυσής Αυγής» στο εμπόριο. Η ίδια αντιμετώπιση οδήγησε στις δολοφονικές επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα πριν δύο μήνες μετά από ανοικτή απειλή βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Είναι ώρα να συνεχίσουμε τις μαζικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις για να φράξουμε το δρόμο στους νεοναζί που θέλουν να σπείρουν το ρατσιστικό μίσος και τον τρόμο για να εμποδίσουν το εργατικό κίνημα να ανοίξει τη μάχη για την ανατροπή της νέας επίθεσης των Τροϊκανών, των αφεντικών και της συγκυβέρνησης. Μετά τις 24 Αυγούστου, με το μαζικό ξέσπασμα χιλιάδων διαδηλωτών κατά των πογκρόμ του Δένδια και της Χρυσής Αυγής, μετά την επίδειξη δύναμης των εργατών στη Θεσσαλονίκη στις 8 Σεπτέμβρη, είναι ώρα να κλιμακώσουμε τους αγώνες και να τους στείλουμε στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: