Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Μπράβοι των αφεντικών με ασυλία των καναλαρχών



Tην ίδια ώρα που κάποιοι θρασύτατοι καναλάρχες είχαν τη σκέψη να προτείνουν ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, ο τοπικός Τύπος αποκαλύπτει τη δράση τους.

Στο γνωστό τους ρόλο, αυτών της υπεράσπισης των αφεντικών, σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος, η Χ.Α. σύμφωνα με την "Ενότητα για τη Νέα Ιωνία".

…αναδημοσίευση από http://www.ekfrasi.net...


Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης  (δημοτική πλειοψηφία) «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία»  


Η ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ ενδιαφέρθηκε για την Νέα Ιωνία. Όχι για να «υπερασπιστεί» τους Έλληνες ή να «δώσει αίμα». Στη Νέα Ιωνία η Χρυσή Αυγή υπερασπίζεται τα συμφέροντα των ιδιοκτητών πάρκινγκ. και επιτίθεται στην δημοτική αρχή !!! Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή.
Από τους πρώτους μήνες που ανέλαβε η παρούσα δημοτική αρχή δέχθηκε έναν καταιγισμό εγγράφων, εξωδίκων και πιέσεων από την Περιφέρεια για να σφραγίσει το οικόπεδο στο ΟΤ 150 το οποίο είναι ιδιοκτησίας της . Η εκστρατεία αυτή είχε ως εμπνευστή την ένωση ιδιοκτητών παρκινγκ και ειδικά το μέλος της τον κ. Καυκαλέτο ιδιοκτήτη πάρκινγκ στη Νέα Ιωνία στην οδό Αλατσάτων και Μικράς Ασίας. Ο κ. Καυκαλέτος θεωρώντας ότι για τις αναδουλειές της επιχείρησής του φταίει ο Δήμος και το οικόπεδό του το οποίο είναι ελεύθερο, ξεκίνησε μια εκστρατεία για να το σφραγίσει. Στόχος τους βέβαια ήταν να μην κατασκευαστεί εκεί το υπόγειο παρκινγκ του Δήμου.
Μέχρις εδώ βέβαια όλα αυτά έχουν μια δικαιολογία. Επιχειρηματίας είναι ο άνθρωπος λογικό είναι να κοιτάζει τα συμφέροντά του. Κίνησε γη και ουρανό . Και εκτός από τις κινήσεις που έκανε προς τις διάφορες υπηρεσίες βγήκε και στην τοπική κοινωνία να προβάλει τις θέσεις του καταθέτοντας «προτάσεις» για την πόλη, όπου βέβαια η κατάληξή τους ήταν πάντα, ότι πρέπει να σφραγιστεί το καταραμένο οικόπεδο του Δήμου. Και δυστυχώς υπήρξαν και τοπικά ΜΜΕ που καλοπροαίρετα δήθεν, καλούσαν τον Δήμο να έλθει σε συνεννόηση με τον επιχειρηματία. 

Τελευταία έμπνευση του κ. Καυκαλέτου ήταν ότι για την οικονομική κατάσταση της χώρας φταίνε τα μεγάλα νοίκια που πληρώνει ο Δήμος Νέας Ιωνίας για την Πολεοδομία και το ΙΚΑ για το ΙΚΑ Νέας Ιωνίας. Έβγαλε κάποιο λογαριασμό εκατομμυρίων και πρότεινε να στεγαστούν όλα αυτά μαζί και το Δημαρχείο στο ΟΤ 150. Και βέβαια το παρκινγκ του κτιρίου που οραματίζεται θα είναι μόνο για τους επισκέπτες των κτιρίων αυτών. Η μεγάλη πελατεία της Νέας Ιωνίας θα πηγαίνει Αλατσάτων (όπου το πάρκινγκ του). Να πούμε εδώ το αυτονόητο ότι τίποτα από όλα αυτά δεν πληρώνεται από τον Δήμο. Να πούμε ότι το ΟΤ150 είναι χώρος χαρακτηρισμένος για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και δεν επιτρέπεται άλλη υπέργεια χρήση . Να πούμε ότι χρόνια ολόκληρα όλα τα δημοτικά συμβούλια της πόλης ομόφωνα έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους για υπόγειο παρκινγκ στoν χώρο αυτό και από πάνω να διαμορφωθεί ελεύθερος χώρος - πλατεία. 

Θα αντιμετωπίζονταν ως αστείες οι προτάσεις του κ. Καυκαλέτου εάν δεν τις κατέθετε ως επερώτηση στη Βουλή η κ. Ζαρούλια βουλευτής της Χρυσής Αυγής και σύζυγος του κ. Μιχαλολιάκου. Εδώ λοιπόν το θέμα γίνεται πολιτικό. Ένα νέο κοινοβουλευτικό κόμμα που θέλει να εμφανίζεται ως περίπου «ακτιβιστικό», «υπερασπιστής των λαϊκών συμφερόντων», που διατυμπανίζει ότι θέλει «να ξεβρωμίσει την Ελλάδα» επιτίθεται στη δημοτική αρχή της Ν. Ιωνίας και καταθέτει ως πρώτη επερώτηση για την Νέα Ιωνία το προσωπικό θέμα – συμφέρον ενός επιχειρηματία. Πληροφορούμε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ότι η Νέα Ιωνία έχει σοβαρότατα κοινωνικά προβλήματα και ότι ο Δήμος προσπαθεί στο μέτρο των δυνάμεών του να τα επιλύσει. Να τους πληροφορήσουμε ότι λειτουργεί κοινωνικό παντοπωλείο σε σταθερή βάση για 1200 συμπολίτες μας. Λειτουργεί παιδικούς σταθμούς, κατασκήνωση, δημοτική συγκοινωνία δωρεάν στην δύσκολη αυτή εποχή. Και μέλημά του είναι η διατήρηση αυτών των λίγων -σε σχέση με τις ανάγκες του Ιωνιώτικου λαού- παροχών. 

Βέβαια δεν έχει ο Δήμος τις «άκρες» με τα κανάλια, όπως η χρυσή αυγή για να κάνει γνωστά ευρύτερα το κοινωνικό του έργο και προσπάθεια. Αντίθετα με την Χρυσή Αυγή που όταν μοιράζει ένα αγροτικό με καρπούζια μόνο σε Έλληνες γίνεται την άλλη μέρα πρώτο θέμα. Η Χρυσή Αυγή λοιπόν στη Νέα Ιωνία έδειξε ποιον πραγματικά υπερασπίζεται, διάλεξε να κάνει επερώτηση στη Βουλή για να υπερασπίσει την κερδοφορία της επιχείρησης του κ Καυκαλέτου . Δικαίωμά της. Πάντως εάν κάποια στιγμή οι οδηγοί της πόλης στην είσοδο του ΟΤ 150 βρούνε καμιά κόκκινη κορδέλα και αρχίσουν να βλαστημάνε ψάχνοντας στα τετράγωνα γύρω γύρω για στάθμευση δύο λύσεις έχουν . Ή να πάνε στην οδό Αλατσάτων και να πληρώσουν στον κ. Καυκαλέτο ή να ζητήσουν εξηγήσεις από την Χρυσή Αυγή . Μόνο στον Δήμο να μην διαμαρτυρηθούνε. 

Τελειώνοντας λίγα ακόμα. Η επιχείρηση του κ. Καυκαλέτου, την προστασία της οποίας ανέλαβε η Χρυσή Αυγή, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών λειτουργεί χωρίς εγκεκριμένη άδεια - έχει ανασταλεί η άδεια λειτουργίας της για σωρεία παραβάσεων όπως ότι δεν ηλεκτροδοτείται από την ΔΕΗ αλλά από γεννήτρια, για έλλειψη άδειας από την Πυροσβεστική , για μη νόμιμη άδεια λειτουργίας των ανελκυστήρων της. Το γεγονός ότι μια επιχείρηση με τέτοιες παραβάσεις εγκαλεί τον Δήμο και βρίσκει σύμμαχο την Χρυσή Αυγή αφήνεται στην κρίση των πολιτών της Νέας Ιωνίας .


2)Ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής

Το Σάββατο 22/9, τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής και των φορέων της πραγματοποίησαν εξόρμηση στη Λαϊκή Αγορά του Περισσού, για να ενημερώσουν τον κόσμο για την Συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής και την Γενική Απεργία της Τετάρτης.
Εκεί ήρθαμε αντιμέτωποι με 5-6 κοντοκουρεμένους «φουσκωτούς» οι οποίοι φορούσαν μπλούζες με τα γνωστά διακριτικά (ειδικές δυνάμεις κλπ) και οι οποίοι με τραμπούκικο τρόπο απαιτούσαν από τα μέλη της να φύγουν γιατί «εμπόδιζαν τους πάγκους να δουλέψουν». Σε βοήθεια τους προσέτρεξε και ο αντιπρόεδρος των παραγωγών(κατά δήλωση του), χωρίς όμως να δείξει κάτι που να το αποδεικνύει.
Το παραμύθι ξετυλίγεται σιγά-σιγά. Πρώτα έφταιγαν οι λαθρομετανάστες, μετά οι παράνομοι μικροπωλητές, τώρα γενικά όποιος σηκώνει κεφάλι απέναντι στη βάρβαρη αυτή πολιτική. ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ!!!

Τα μέλη της λαϊκής επιτροπής συνεχίσαμε το μοίρασμα ανακοινώσεων και την ενημέρωση του κόσμου. Απαιτήσαμε να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί. Στην αρχή παρουσιάστηκαν σαν «παραγωγοί», μετά έφτασαν να λένε ότι είναι υπάλληλοι του δήμου.
Οι γειτονιές μας έχουν πείρα από τέτοιους μηχανισμούς και ο λαός μας ξέρει να τους αντιμετωπίζει.
Καταγγέλλουμε στο λαό της Νέας Ιωνίας το περιστατικό και τον καλούμε να απομονώσει όλους όσους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βάζουν εμπόδια στην πάλη του και προσπαθούν να τον φοβίσουν.

ΥΓ. Για να προλάβουμε τους διάφορους «καλοθελητές», θέλουμε να πούμε ότι όσο το 50% των νέων είναι άνεργοι, όσο η φοροληστεία τσακίζει μισθωτούς και ΕΒΕ, όσο υπάρχουν μισθοί των 300 κʼ 400 ευρώ, όσο τσακίζονται οι συντάξεις και η λαϊκή οικογένεια στενάζει οικονομικά για να έχει υγεία, παιδεία κλπ, τόσο τα μικρομάγαζα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες δε θα έχουν δουλειά και συγκεκριμένα η φτωχολογιά θα καταλήγει να ψωνίζει στη Λαϊκή μετά το μεσημέρι για τους γνωστούς σε όλους μας λόγους. Ας παλέψουμε όλοι μαζί λοιπόν τον κοινό εχθρό και να μην κυνηγάμε ο ένας τον άλλον.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει


Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: