Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Η ΕΤΕΡ για Αθήνα 984 και Sentra 103,3 FM


Αθήνα, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου

Η ελεύθερη ραδιοφωνία στα δεσμά της.

Ή όταν ο Καμπύλης αποφασίζει και διατάζει.

Εκβιασμοί και απολύσεις, απειλές και παραληρήματα, εμμονές και χουντικές πρακτικές.

Ο γενικός διευθυντής του δημοτικού ραδιοσταθμού Αθήνα 9.84, Τάκης Καμπύλης, «ξαναχτύπησε», ξεπερνώντας αυτή τη φορά κάθε όριο αυθαιρεσίας.

Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησε στην απόλυση της δημοσιογράφου, Λαμπρινής Θωμά, μητέρας ανήλικου παιδιού και επικεφαλής μονογονεϊκής οικογένειας, επειδή τόλμησε στον αέρα του σταθμού να μείνει πιστή στη δεοντολογία που προστάζει η ίδια η φύση του επαγγέλματός της και να αντιδράσει σε κείμενο εκ της διοικήσεως που ετσιθελικά διαβάστηκε σε δελτίο ειδήσεων του Αθήνα 9.84 περί δήθεν φίμωσης του σταθμού από την ΕΣΗΕΑ.

Η εκδικητική του μανία γνωστή. Μόλις πριν από λίγο καιρό επιστράτευσε ακόμα και τα όργανα της τάξης για να εξουθενώσει ηθικά 3 ηχολήπτες - μέλη της ΕΤΕΡ, αφού πρώτα τους είχε εξοντώσει οικονομικά με τελικό σκοπό να τους δείξει την πόρτα της εξόδου.

Η ΕΤΕΡ δηλώνει την αμέριστη στήριξή της τόσο στη Λαμπρινή Θωμά όσο και στο σώμα των εργαζομένων του Αθήνα 9.84, που καλούνται να υπερασπιστούν την ελευθεροτυπία και μάλιστα από τη συχνότητα η οποία ταυτίστηκε με αυτήν.

Άραγε τι έχει να δηλώσει για τα κατορθώματα του κου Καμπύλη ο άλλοτε Συνήγορος του Πολίτη, Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης;

Αθήνα, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου

Όταν ο SENTRA απολύει τους εργαζόμενους τις θέσεις τους παίρνουν τα .κενά . αέρος

Δεν ολοκληρώθηκε καλά καλά η πρώτη εβδομάδα μετά τις απολύσεις των τεχνικών του Sentrafm 103,3 και ο αέρας του. λυσσομανάει!

Ο όμιλος Μπόμπολα, αφού κατάφερε με απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, αστυνομίες και τις πλάτες του υπουργείου εργασίας, να «καθαρίσει» με την απεργία που κήρυξε η ΕΤΕΡ την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, καταπατώντας το συνταγματικό δικαίωμα των εργαζομένων να απεργήσουν, απέλυσε μέσα σε 4 μέρες τους εναπομείναντες επαγγελματίες ηχολήπτες του σταθμού και προχώρησε στην αντικατάστασή τους με προσωπικό ενοικιαζόμενων από ιδιωτικές τεχνικές εταιρίες.

Εδώ και λίγες μέρες λοιπόν, οι θέσεις των απολυμένων τεχνικών καλύπτονται από ανθρώπους που τα έχουν βάλει με τα. αυτιά μας, καθώς οι γνώσεις τους με το αντικείμενο μοιάζουν να είναι τουλάχιστον ελλιπείς. Λάθη επί λαθών κόβουν στεγνά στον αέρα τους παραγωγούς των εκπομπών και τους εκφωνητές των δελτίων ειδήσεων, τη στιγμή που ο ακροατής προσπαθεί - μυρίζοντας τα νύχια του - να μαντέψει αυτό που υπό κανονικές συνθήκες θα άκουγε! Χωρίς να το περιμένεις, παίζουν διαφημιστικά σποτ, το σήμα του σταθμού, τραγούδια, πολλές φορές και όλα μαζί! Οι τηλεφωνικές γραμμές πέφτουν, τα μουσικά χαλιά των εκπομπών αλλοιώνονται ή διαφοροποιούνται ανάλογα προφανώς με τις . προτιμήσεις του "ηχολήπτη", αφήνοντας σύξυλους παραγωγούς και ακροατές!

Ο αέρας του sentra fm, που στα 4 χρόνια λειτουργίας του, ποτέ δεν αντιμετώπισε τέτοια ηχητικά προβλήματα, έχει πλέον μετατραπεί σε αέρα ερασιτεχνικού ραδιοφώνου στα πρώτα του βήματα με αποτέλεσμα τα Σαββατοκύριακα ειδικά, η μετάδοση της αγωνιστικής δραστηριότητας να γίνεται μετά βίας. Σχολιαστές και ρεπόρτερ από τα γήπεδα, μεταδίδουν ταυτόχρονα τις σημαντικές φάσεις των αγώνων με αποτέλεσμα να μπερδεύεται το κοινό αλλά και οι ίδιοι (!) για το αν τελικά σκόραρε ο Ολυμπιακός ή κέρδισε το πέναλτι η Αναγέννηση Γιαννιτσών!

Όπως φαίνεται, τα πράγματα στον Sentra fm 103,3 κρέμονται από μία πολύ λεπτή κλωστή, καθώς η ποιότητα και η ακροαματικότητα του ραδιοφωνικού σταθμού έχει πέσει κατά πολύ, πράγμα που οφείλεται τόσο στο γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι εργάζονται αμισθί υπό τον φόβο της απόλυσής τους από τα υπόλοιπα μέσα του ομίλου, όσο και στο ότι επαγγελματίες ηχολήπτες αντικαθίστανται από ημιμαθείς νέους που δε μπορούν να ανταποκριθούν στα τεχνικά καθήκοντα της δουλειάς. Κανείς δεν ξέρει ποιό μπορεί να είναι το μέλλον ενός ραδιοφώνου που παρότι μετράει ήδη 4 χρόνια ζωής στα ερτζιανά, πλέον το προσωπικό του απαρτίζεται από εργαζόμενους φοβισμένους, εξουθενωμένους ή αρχάριους που δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές αρμοδιότητές της εργασίας τους. Εδώ λοιπόν έχουμε να κάνουμε με μηχανισμούς παραγωγής κέρδους για τους κατέχοντες με ελάχιστο κόστος και προσφορά χαμηλού επιπέδου ηχητικά αλλά και από άποψη περιεχομένου. Για μας λοιπόν είναι ξεκάθαρο ραδιόφωνα χωρίς τους εργαζομένους τους δεν έχουν πλέον λόγο ύπαρξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: